Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Mateusz1490

Witam. Kupiłem opla astre II, auto jest zarejestrowane na 4 osoby, chce zamontować 5 pas żebym mógł go przerejestrować na 5 osób, ale nie wiem jak się za to zabrać, proszę o pomoc.

https://forum.opel24.com/topic/66348-jak-zamontowa%C4%87-%C5%9Brodkowy-pas-bezpiecze%C5%84stwa-do-opla-astry-ii/

co to za astra ??

normalnie wychodzily z homologacja na 5 osob

pas jest zintegorwany z kanapa (3 punktowy)

wiec kanapa do wymiany

uchwyty tez pod kanapa pewnei do wymiany

porownaj z jakims autem ktore ma 3 pasy z tylu

moze to bertona a tam seryjnie jest na 4 osoby.

Jesli nie montaz pasa dodatkowego i pewnie papier potrzebny z warsztatu który tego montazu dokonal. potem wizyta na SKP i do wydzialu komuny.

Albo kupisz oparcie z pasem lub sam pas z oparcia i rozbiórka oparcia i montaż. + oczywiście zapięcie,bo jak znam życie jest ucięte.

wlasnie nie pamietam jak bylo w AG z tym srodkowym pasem. Moze da sie przeszczepic pas np od astry F. Tma szedl z dolu pod siedziskiem byl zamontowany. Wazne by mial atest i pasowal pod zaczepy oryginalne tyle ze nie wiem czy pod siedziskiem jest jakis ori mocowanie wolne. Nie jest dozwolone, ciecie, spawanie, gwintowanie itp sprawy.

Chyba ze zwijacz jest w tym oparciu to moz eprzelozyc sam pas parciany od pasa np jakiegos przedniego itp.

Gość Mateusz1490

Juz zamowiłem pas z tego modelu, to auto bylo zarejestrowane kiedys jako ciezarowe na 4 osoby i mialo na srodku zamontowane na stałe podłokietnik.

Rozebralem tapicerke z kanapy i chyba tam trzeba to zamontowac.

• 3 tygodnie później...
Gość Mateusz1490

Pas zamontowany, jest przy tym dużo roboty i to zdjęcie tapicerki z siedzenia jest dość skomplikowane i dużo czasu to wszystko zajmuje.

Myślę ze temat do zamknięcia.

Dzięki wszystkim za porady.

Edytowane przez Mateusz1490