Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość duch888

Hmm o ile przy mechanice potrafię trochę "pogrzebać", o tyle elektryka nie należy do moich mocnych stron i nie wiem jak się za to zabrać :) posiadam multimetr, ale nie wiem czy to wystarczy :) Mieszkam na codzień w UK, elektryk tu strasznie drogi a deszcz pada codziennie :))

Ale ja wymieniłem cały ten mechanizm z tą zębatką, wycieraczki działały może jeden dzień normalnie na trybie czasowym, ale było widać, że poruszają się resztkami sił. Na drugi dzień wszystko wróciło do normy, tzn znów nie działają.

Ja bym obstawiał , że trafił ci sie bubel. Znajomy tak miał w astrze i po rozwierceniu nitów okazało się , że styki się wypaliły.

Tylko ,że my do tej zabawy mieliśmy do dyspozycji całą stocznię z wyposażeniem :gwizd: i wszyscy chcieli pomóc :beer: .

Tak , że rozebranie , czyszczenie i złożenie do kupy zajęło ok 2,5 godz...

Gość duch888

Ja bym obstawiał , że trafił ci sie bubel. Znajomy tak miał w astrze i po rozwierceniu nitów okazało się , że styki się wypaliły.

Tylko ,że my do tej zabawy mieliśmy do dyspozycji całą stocznię z wyposażeniem :gwizd: i wszyscy chcieli pomóc :beer: .

Tak , że rozebranie , czyszczenie i złożenie do kupy zajęło ok 2,5 godz...

Możliwe, cały mechanizm z silniczkiem sam wykręcałem na szrocie, ale po podłączeniu "na sucho" działały idealnie.

To nic innego jak rozmontować, przeczyścić i nasmarować.

Na co zwrócić uwagę masz już podane wcześniej.

No coż, postaram się w tygodniu tam zajrzeć ale starałem się już ściągać tą czarną osłonę, czyściłem te blaszki w środku, smarowałem cały mechanizm - spróbuje jeszcze raz posprawdzać.

Edytowane przez duch888

czyściłem te blaszki w środku

Papier ścierny 1000 i przejechać porządnie styki. Sprawdzić, czy dobrze się stykają.