Gość limes Opublikowano 29 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 W dniu 4.06.2017 o 15:43, AU_Robert napisał: Mam nadzieje że tak... U mnie po instalacji a/c mam inne kłopoty. Przekaźnik do sprzęgła kompresora włącza się po przekręceniu kluczyka na ON. Sygnał z komputera na pinie G3 A/C cut off control włącza przekażnik zaraz po przekręceniu kluczyka. Nawet jeśli wyłącznik na panelu jest wyłączony. Sygnał z panela przychodzi +5V na pin D3 o włączeniu uruchamia wentylator na 1 biegu przez a/c rezystor. Problem stanowi to że po uruchomieniu auta mam klime włączoną cały czas bo kompresor tłoczy gas do systemu non stop. Jak to ogarnąć. Może jakieś sugestie. Witam , pozwolę sobie odświeżyć temat. mam taki sam przypadek w moim vivaro, plus na przekaźniku od włączania sprzęgła klimy pojawia się po przekrąceniu stacyjki na ON. i jeszcze coś dzieje się z tym wspomnianym minusem na tym przekaźniku bo jak zmierzę napięcie do masy samochodu to jest 12,5V a jak między plusem a minusem na przekaźniku 10,5V, a jak wepnę żarówkę w obwód sterowania przekaźnikiem to nie świeci. Ogólnie skutkuje to brakiem załączenia sprzęgła. Widzę że ktoś już spotkał się z takim przypadkiem , mógłbym prosić jakieś sugestie w tej sprawie ?? z góry dziękuję   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/67605-klima-vivaro/page/3/#findComment-708222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi