Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Mam problem w moim signumie z lampami . Mianowicie po przekręceniu kluczyka lampy robią test tj.robią zeza i wracają na miejsce, wyłączam światła .Lampy skracają doświetlenie zakrętów działa ruszam a tu ząk po 10 metrach wszystko pada tj. Lampy przestają skręcać a doświetlenie zakrętów pada. Mam op co ma china clone po podłączeniu wywala błąd wadliwe działanie silnika dynamicznego doświetlanie jazdy po łuku. Więc troszkę już wiadomo, wchodzę W bloki pomiarowe a duża, brak czegokolwiek wszędzie kreski Jagny wogule się nie połączyło, ale błędy da się kasować. Dziś wyjołem lampy i po zamieniłam moduły pod lampami i nic , dalej to samo. Ma ktoś jakiś pomysł?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

pierwsze to popraw błędy bo tego się nie da czytać.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Przepraszam piszę Z telefonu a uszkodzony mam dotyk i literki nie wyskakują. Przepraszam mam nadzieję że rozumiecie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

ok ale do jutra to popraw bo to naprawdę nie wygląda dobrze.

Co do afl to sama zamiana modułów wykluczyła tylko uszkodzenie modułów. Najprawdopodobniej siadł układ napędowy lamp lub ciężko chodzi więc trzeba zdemontować lampę i dokładnie sprawdzić zdejmując dekiel z tyłu. Może np. przewód blokuje ruch projektora wewnątrz lampy.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

ok ale do jutra to popraw bo to naprawdę nie wygląda dobrze.

Co do afl to sama zamiana modułów wykluczyła tylko uszkodzenie modułów. Najprawdopodobniej siadł układ napędowy lamp lub ciężko chodzi więc trzeba zdemontować lampę i dokładnie sprawdzić zdejmując dekiel z tyłu. Może np. przewód blokuje ruch projektora wewnątrz lampy.

Ok. Ale już to zrobiłem. W prawej lampie był mały problem Z małą zembatką. Ale już wszystko działa poprawnie I już nie wywala błędu. Zastanawiam się dlaczego komputer nie pokazuje żadnych danych typu kąt skrętu kierownicy itp.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jak to nie pokazuje? Może źle odczytujesz?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No nie odczytuję .Wchodzę W bloki pomiarowe ,są tabelki kąta skrętu lamp , kierownicy , nachylenie W procentach itp ale wszędzie są kreski zamiast wartości.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

próbuj innym rocznikiem bo prawdopodobnie przyczyna leży w Twoim opcomie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tego nie próbowałem. Zawsze wybierałem rok I model automatycznie. Jutro spróbuję I dam znać. Dzięki I pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Poprawiłem tytuł.

Opcomem odczytywałeś błędy? Przecież piszesz że wyrzucało wadliwe działanie - a więc mechanizm lamp. Zdarza się to w afl

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

Partnerem serwisu: fabryka kart plastikowych LiderKarty
×

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.