Gość Migel Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam wszystkich! : SMILE : Topik stworzyłem jako,że zamontowałem dziś do sintry owiewki ZEWNĘTRZNE,czyli takie,które montuje się w amerykańskich odpowiednikach europejskiej sintry. Standardem w europie są owiewki montowane w ramkę szyby,czyli do środka. Owiewki najpierw pozbawiłem starej taśmy piankowej i odtłuściłem.Potem porządnie wyczyściłem/wysuszyłem chusteczkami papierowymi. Okleiłem je taśmą piankową dwustronną technicqll 1,5mx19mm i gr.1mm Naddatek ściąłem świeżutkim ostrzem "tapeciaka". Następnie odtłuściłem i wyczyściłem drugą powierzchnię,czyli skrzydła drzwiowe. Do odtłuszczania użyłem rozpuszczalnika nitro na płatkach kosmetycznych w bardzo małej ilości i od razu wycierałem na sucho papierowymi chusteczkami. Przed montażem trzeba obluzować lusterko - 3 nakrętki,tylko tyle by móc odt./wy. powierzchnię do klejenia pod podstawą lusterka. Wtedy przymierzamy owiewki,ja oznaczyłem sobie kawałkami taśmy klejącej gdzie mają być krawędzie owiewki by wszędzie równo dolegała. Zrywamy zabezpieczenia z taśmy i kleimy : SMILE : warto mocno kilkukrotnie przedreptać palcami po owiewkach by mocno były dociśnięte.Następnie dokręcamy lusterka prawie na maxa-z wyczuciem by nie połamać owiewek na krawędziach podstaw lusterek. A oto i efekt: Jutro pierwsza jazda testowa.Po przyklejeniu elementów powinno się poczekać jedną dobę do pełnej skuteczności taśmy piankowej. Dziękuję za dotrwanie do końca i pozdrawiam : SMILE : Edytowane 13 Grudnia 2015 przez Kacper   Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/72757-monta%C5%BC-zewn%C4%99trznych-owiewek-gm-w-sintrze/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgrzegorz Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Fajny poradnik i można go dodać do działu "Sam Naprawiam" - co też czynię. Michał możesz tutaj też dodać opinię po montażową, czyli jak się zachowują i t p.   Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/72757-monta%C5%BC-zewn%C4%99trznych-owiewek-gm-w-sintrze/#findComment-594165 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi