GrzECHO Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 Problem jest taki iz kupilem samochod kompletnie bez klaksonu Ostatnio w robocie dorwalem klaksonik od astry i postanowilem go zamontowac... Ze zderzaka z lewej strony wisza 4 kabelki - 2 brazowe i 2 czerwone. Podlaczalem po kolei i zadna z kombinacji nie dala pozadanego efektu Myslalem ze klakson walniety, ale podpiety na krotko do aku pozbawil mnie sluchu na jakas minute wiec jest sprawny Bezpiecznik tez OK bo sprawdzalem. Generalnie klakson jest zamontowany jest na stale wiec masa jest i kabelki sa podpiete. Co moge jeszcze przepatrzc zeby sygnal dzwiekowy zaczal dzialac???   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja37 Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 Kierownica się obraca, więc w kierownicy jest taki "cypideusz" na sprężynce, który ślizga się po bieżni w kolumnie kierownicy, może w tym miejscu coś nie styka?   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzECHO Opublikowano 6 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 ja37, tego jeszcze nie sprawdzalem - jutro to zrobie. W sumie poduszka jest wystrzelona i wisi mi jeszcze jakas pomaranczowa wtyczka (pewnie czujka), ale na checku nic mi sie nie swieci   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kokos Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 Sa 2 rodzaje klaksonow,jeden ktory bierze mase bezposrednio z suby mocujacej i tu wystarczy tylko plus oraz drugi ktory mimo przykrecenia wymaga dwoch przewodow.Sprawdz kiere bo tak jak pisze ja37, sa tam dwie blaszki(kadecik,1 z gory ,2 z dolu) wpiete w plastik do ktorego mocuje sie przelaczniki od wycieraczek oraz kieronkow.Dojsie jest ciezkie bo trzeba sciagac kiere ale da rady to zrobic.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 W Vectrze są dwa klaksony ( dlatego masz 4 przewody ) , jeżeli bezpiecznik jest w porządku to albo włącznik albo kabelki .   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2006 W Vectrze są dwa klaksony ( dlatego masz 4 przewody ) , jeżeli bezpiecznik jest w porządku to albo włącznik albo kabelki . Sprawdzi czy jest prąd na koncówkach tych przewodów, możesz to zrobić kontrolką.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi