Skocz do zawartości

Dławienie na benzynie

Rekomendowane odpowiedzi

witam pół roku temu zakupiłem vectre b 98 rok silnik 1.8 16v z gazem 1 gen śruba na dolocie ,

Auto pali bardzo mało gazu bo po miescie wychodzi w granicach 12 litrów wiec jestem bardzo zadowolony, ale przejdzmy do sedna sprawy, auto nie jezdzi mi na benzynie dosłownie bardzo go zamula nie moge nazwać tego płynną jazdą , na luzie obroty na benzynie ma bardzo ładne czasami przy faluje ale rzadko , ale juz gdy chce jechać auto nie reaguje prawie na pedał gazu , wciskam do podłogi i nic zadławka , czasem załapie to ruszam z piskiem opon i znów zaraz muł , 3 miesiace temu wrzuciłem auto na komputer był bład bodajże 110 i 135 czyli przepływomierz ( na benzynie pali się check na gazie nie ) oraz bład sony o ile kojarze z pamieci mówi on o złej dawce ? tak mi sie wydaje , nie wiem czy to ma znaczenie ale gdy odpalam auto rano i mam otwarte drzwi smierdzi nie przepalonym paliwem , na gazie bardzo to czuć oj bardzo na benzynie troszke mniej , wczoraj zakupiłem przpływomierz uzywany sprawny oczywiscie firmowy nie zaden chinski zamiennik , wrzuciłem do auta check zgasł pomyslałem super !! bedzie ok ale gdy wyjechałem z parkingu znów mół nie chce jechac check sie zapala ponownie , doradzi ktoś co robić ? czy to sonda jeszcze do wymiany ? wczesniej myslałem ze poprostu przepływka była uszkodzona bo była na 100% bez pręcików i sonda wariowała od tego wskazujac jej bład , teraz juz nie wiem co robić , po odpaleniu na benzynie check zaraz gasnie ale po minucie dwóch nawet na wolnych obrotach zapala sie ponownie i sie pali , k weekendu bede miał wolne sproboje sobie szczytać błedy na spinacz bo interfejs sprzedałem i zobacze co bedzie sie działo , moze wy macie jakies pomysly sugestie ?

Dodam ze miałem wczesniej identyczne objawy w omedze b tez ecotec i tam po wymianie przepływki uszkodzonej auto odzyło dosłownie

Dodam jeszcze że czesto mam problem z odpalaniem w 80 % rano kicha mi rano na benzynie po 1 probie odpalania musze czekaz az benzyna wyparuje by po 3 -5 minutach znów zakrecic i odpalić

nie wiem czy to normalna przypadłość ale zdarza sie ze auto bardzo wypluwa spaliny , jak było cieplej nie było tak nigdy , gdy teraz jest zimno ma momenty ze kopci

przewody zapłonowe nówki , musze jeszcze swiece wymienic

Edytowane przez kukiz87

https://forum.opel24.com/topic/73830-d%C5%82awienie-na-benzynie/

A kolega często jeździ na samej beni?

Może wtryski mają już dość i leją benie do cylindrów to jedno co mi się nasuwa.

A drugie - zwykła instalacja LPG lubi czasem przepuszczać gaz, dwóch paliw silnik zimny nie przepali.

Walnięta sonda też temu nie pomaga.

https://forum.opel24.com/topic/73830-d%C5%82awienie-na-benzynie/#findComment-610376

Na benzynie nigdy nie jezdze poniewaz nie mam jak bo sie nie da , juz takie autko zakupiłem z taką przypadłoscią , byłem przekonany ze sama wymiana przepływki pomoże

https://forum.opel24.com/topic/73830-d%C5%82awienie-na-benzynie/#findComment-610377

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Polityka prywatności