Skocz do zawartości

montaż świateł dziennych w miejsce zaślepek halogenów Meriva A lift

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszytkich. Jestem nowy więc śię pzredstawiam/ Mam na imię Grzesiek i od niedawna posiadam meriwę A lift. Kupiłem światła do jazdy dziennej (okrągłe 90 mm) i chce je zamontować w miejsce halogenów (mamm zaślepki) tylko po ściagnieciu kratek nie ma do czego ich zamontować.... ktoś poruszał ten temat już albo ktoś pzrerabiał ten prolem?

dzieki za info.

pzdr

Grzesiek

http://forum.opel24.com/topic/39480-montaz-swiatel-dziennych-led/page-2. Jest na forum opisane

Edytowane przez adam1954

No tak dokłądnie pzrzeczytałem cały ten post...

jest napisane jak montować do mrivy przed liftem... ale w miejsce zaslepke czy w miejsce halogenów w merivie po lifcie nic nie ma.

Przykręć do zaślepek.Tutaj musi działać inwencja twórcza.No chyba że masz oryginalne dzienne.Ale jest jeszcze jeden problem.Światła dzienne muszą być zamontowane w odpowiednich odległościach.Te co są w linku są moim zdaniem najbardziej odpowiednie(czy to płaskie czy okrągłe.

Nie wiem jaki osprzęt do nich dostałeś ale na jedną śrubę do zamocowania uchwyt w zderzaku możesz wykorzystać(u góry).Dwie dolne to w marketach budowlanych można kupić płaskowniki z dziurkami które możesz wykorzystać do przymocowania.Ja natomiast jeśli się nie mylę widzę że ty masz lampy do corsy d a powinieneś mieć do corsy c.Meriva jest na bazie corsy C

Do Merivy A halogeny w których miejsce chcesz montować te lampy mają inne uchwyty

post-37019-0-49620900-1449337055_thumb.jpg

Edytowane przez adam1954

Nie wiem jaki osprzęt do nich dostałeś ale na jedną śrubę do zamocowania uchwyt w zderzaku możesz wykorzystać(u góry).Dwie dolne to w marketach budowlanych można kupić płaskowniki z dziurkami które możesz wykorzystać do przymocowania.Ja natomiast jeśli się nie mylę widzę że ty masz lampy do corsy d a powinieneś mieć do corsy c.Meriva jest na bazie corsy C

Do Merivy A halogeny w których miejsce chcesz montować te lampy mają inne uchwyty

no wąłsnie mam wersje po lifcie i halogeny były juz okragłe.

wyglądają tak:

http://allegro.pl/opel-meriva-a-kratka-zaslepka-halogenu-fv-i5107663883.html

• 1 miesiąc temu...

witam kolegów

mam już zamontowane światła Ledowe do jazdy dziennej... w Merivie A po lifcie ( w miejsce halogenów) a wygląda to tak......

pozdrawiam

post-49609-0-61906800-1452459403_thumb.jpg

post-49609-0-89836500-1452459482_thumb.jpg

post-49609-0-13658200-1452459584_thumb.jpg

No dają ładnie po gałach