Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Damian5589

Witam dziś mnie spotkał dziwny problem wsiadam do auta chce odpalić a tu zaczyna mrugać Check odpalać odpala ładnie wszystko chodzi ok, ale gdy odpalę mruga mi ta kontrolka nie wiem czym to jest spowodowane przy zapłonie nie mruga ale jak odpalę to zacznie mrugać mruga w podobny sposób jak kontrolka od kierunkowskazów

Wyczytałem że może to mieć problem z imo moje 3 komplety kluczyków(DORABIANE WSZYSTKIE)

Wszystkie 3 działały bez problemu przez 3 lata aż do dziś

ale dziwne jest to że dopiero po przekręceniu rozrusznikiem i odpaleniu mruga.

https://forum.opel24.com/topic/75540-mrugaj%C4%85cy-check-engine-astra-f/

• 4 miesiące temu...

A skąd wiesz że nie ma immo?Zdejmij osłonę kolumny kierowniczej i zobaczysz czy na stacyjce masz cewkę.

https://forum.opel24.com/topic/75540-mrugaj%C4%85cy-check-engine-astra-f/#findComment-645142

• 2 tygodnie później...
Gość Damian5589

Problem z Check rozwiązany mieliście racje dzięku chłopaki : SMILE :

Elektryk nie ma czasu teraz co do halogenów ma za dużo samochodów i przez najbliższe 4 msc nie da rady mi tego ogarnąć

Problem wygląda następująco wsiadam do auta przekrecam światła na pozycje świateł mijania i włączam przycisk od świateł przeciwmgłowych przednich światłą prziwmgłowe przednie załączają się wyłączam przycisk od przeciwmgłowych światła przeciwmgłowe gasną wszystko ładnie pięknie do momentu aż przekrece na zapłon

Wtedy gdy przekrecę włącznik świateł na pozycje mijania i włączam przycisk od przeciwmgłowych przednich świtła sie zapalają gdy próbuje wyłączyć światła przeciwnmgłowe nie idzie tego zrobić zero reakcji światła świecą ną stop nie mogę ich rozłączyć przyciskiem dopiero tak sie dzieje jak przekrece kluczyk na pozycje zapłonu jak nie mam na zapłonie wszystko działa poprawnie

Dodam że przycisk od przeciwmgłowych przednich mam nowy i przekaznik od przednich przeciwmgłowych(wymieniłem stare na nowe) i nadal tak sami wydaje mi się żę problem leży gdzieś w kablach i instalacji ale nie wiem gdzie... jeżeli to jakiś elektryk/elektromechanik czyta niech mi powie jaki może być tego objaw po których kablach mam szukać i gdzie mam schemat od przeciwmgłowych przednich tylko nie wiem gdzie mam szukać problemu Proszę was o pomoc

Edytowane przez Damian5589

https://forum.opel24.com/topic/75540-mrugaj%C4%85cy-check-engine-astra-f/#findComment-646381