Gość thomas01000 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Witam Wszystkich! Jak zauważyliście jestem tutaj nowym forumowiczem i nie ukrywam zanim założyłem ten post trochę tematów już przewertowałem, ale mimo wszystko muszę Was zapytać o konkrety i prosiłbym Was o odpowiedzi na moje pytania.. Wpłaciłem już mały zadatek na Corsę C z 2005 roku, silnik 1.0 ale jaki ma kod to Wam nie powiem bo aż tak się jeszcze nie zagłębiłem w jego dane techniczne. Przebieg auta to 91kkm z klimatyzacją. Przejechałem się tym autem i praktycznie nie mam żadnych uwag co do stanu technicznego bo silnik w porównaniu do silnika 1.2 z VW Polo to chodził praktycznie bezszelestnie. Ten w VW to klekotał jak diesel. Słuchajcie, powiedzcie mi czy ten silnik to na prawdę taka mina jak tu jest opisane na Forum? Czy w tych silnikach wymienia się ten łańcuch rozrządu czy nie i przy jakim przebiegu? Bo mam mętlik w głowie.. Jaki olej powinien być zlany do tego silnika aby mu nie zaszkodzić? Jak poczytałem tu co po niektóre tematy to mam BARDZO dużą wątpliwość czy faktycznie brać to auto dla żony.. Z niecierpliwością czekam na Wasze cenne opinie. Pozdrawiam   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mk5 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Jezeli zadbany to powinnien służyc, ale do udanych nie nalezy. Dlatego można go kupic w dobrym stanie, nie jest on chodliwy.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Jeśli przebieg pewny i będziesz trzymał się regularnej wymiany oleju i utrzymywał go na poziomie 3/4 bagnetu, powinno być OK. Oczywiście lać syntetyk trzeba. Zawsze lepiej 1.2 kupić, ale tym też dasz radę.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mk5 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Przebieg auta czym potwierdzony?   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość thomas01000 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Czy przebieg jest potwierdzony? Może w autach o dwie trzy klasy wyższe to może i bym się nad tym zastanawiał, to jest Corsa i wątpię żeby ktoś skrupulatnie serwisował auto przez tyle lat. Kasy jeszcze nie wpłaciłem i oczywiście dopytam czy coś w ogóle jest odnośnie przebiegu. Dodam tylko że przed Corsą oglądałem wiele samochodów w podobnym lub zbliżonym roczniku i każdy z nich był po prostu nie za ciekawy. Wszystkie auta oczywiście z niemcowni i każde jedne miało bardzo skorodowane elementy silnika i dość mocno zardzewiałe zawieszenia. Corsa względem pozostałych oglądanych prze zemnie aut, wygląda o niebo lepiej i śmiem twierdzić że nie jest wystawiona jako auto odpicowane pod sprzedaż.. Oczywiście biorę też poprawkę na to że może faktycznie być coś ukryte, ale tak jak pisałem, tamte auta które oglądałem, to co jedno to bardziej mi ręce opadały...Corsa musiała przyjechać na dniach...dlatego jeszcze tam stała i czekała... Będe jeszcze z komisantem jechał na przegląd diagnostyczny przed rejestracją, oczywiście pojedziemy do tej stacji którą ja wyznaczę..zobaczymy co tam wyjdzie lub nie   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
holcu Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Powodzenia, każdy zakup auta to jest w jakimś tam stopniu dość ważna decyzja i też duże ryzyko. Są różni handlarze i Ci uczciwi i Ci mniej uczciwy dlatego dla własnego bezpieczeństwa bierz poprawkę na to co Ci sprzedający mówi. Pamiętaj, oni sprzedają auta częściej niż ty je kupujesz i znają zachowania kupujących oraz metody skutecznej sprzedaży.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość thomas01000 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 A jak wygląda sprawa jeśli chodzi o rozrząd? Co ile powinno się go wymieniać?   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Fircyk81 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Jak zacznie hałasować   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blowek Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Sam dużo czytałem przed zakupem i nawet mechanik odradzał mi zakup corsy c 1.0. Może i tańsze, ale duża ilość na rynku o czymś jednak świadczy   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość thomas01000 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Dziś jeszcze raz pojechałem do komisu i po tym co znalazłem pod maską chyba raczej na pewno tego auta nie kupię, zresztą, zobaczcie sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi