Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wiesz ja kiedyś też podcierałem nos, potem wymieniłem rozrząd w maluchu, potem sprzgęło, potem rozrzą w oplu itd. W tym przypadku jezeli jest okienko rewizyjne bez kanału da radę, to nie jest skomplikowane, np rozrządu bym nie polecał....

Edytowane przez mk5

Marek, Leszek - proszę się nie przekomarzać.

Ja jednak po samym pytaniu wnioskuje że kolega nie bardo wie o co biega - do tego dochodzi nie pewność co rzeczywiście jest z autkiem.

Spotkałem się już z oberwanymi zębami na wałku sprzęgłowym, zerwanym kołem zamachowym (gdzie też było podejrzenie spalonego sprzęgła).

Do tego trzeba jeszcze pewnie jakieś narzędzia itp.

A jeżeli coś w skrzyni poleciało?

Ps - Chcę przeprosić bo wczoraj podczas pisania ominąłem "nie" co zmieniło sens pierwszego zdania.

Dlatego nie napisane innym kolorem.

Gość marupl

W samochodzie w prawdzie wymieniłem sam pare rzeczy, ale co do wymiany sprzegla nie mam zielonego pojęcia. Oczywiście wlasna robota najlepiej smakuje, ale nie chcialbym pogorszyc sytuacji. W takim razie pojde za glosem wiekszosci i udam sie do znajomego mechanika przy ktorym bede mógł zaobserwować i przyjrzec sie domniewanej wynianie jezeli sie wszystko potwierdzi co do usterki. Z gory bardzo wszystkim dziekuje za pomoc i mysle ze wszustko bedzie dzialac tak jak kiedys:) pozdro!

Kolego może zaoferuj mu pomoc, jak coś będziesz kręcił sam to więcej się nauczysz.

• 3 tygodnie później...
Gość Bagiusz

Ciekawy temat .... jakieś nowe spostrzeżenia?? A czy możliwe jest w tym typie upitolenie półosi/wieloklinu w skrzyni lub przy piaście??

To nie maluch, kolego.

A to inna sprawa, inne siły i przeciążenia.

Przy normalnym użytkowaniu auta takie rzeczy rzadko się zdarzają.

Może się zdarzyć urwanie piasty sprzęgła gdy tarcza z kiepskich materiałów zrobiona.