Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

trzeba wyciągnąć pin z zegarów i zaprogramować wszystko zgodnie z wyposażeniem auta.

A o czym piszę?

Nie ważne jaki czujnik był założony wystarczy zmienić index i wskazanie paliwa będzie poprawnye

To samo z kontrolką tempomatu, wystarczy ustawić na występuje.

Tylko do tego wszystkiego trzeba znać pin z zegarów .....

Edytowane przez drahe

Gość sirbielu88

Fakt jest jeden zegary były zmienione.Pytanie dlaczego?

Oczywiście do korekty nie trzeba wymieniać zegarów tylko zmienić zawartość pamięci ale zegary do tego zabiegu trzeba zdemontować.

I może przy tym coś poszło nie tak.

Nieważne, trzeba wyciągnąć pin z zegarów i zaprogramować wszystko zgodnie z wyposażeniem auta.

Jak nie znajdziesz nikogo kumatego w okolicy to możesz do mnie podjechać : SMILE :

Dziękuję ci za odpowiedź. Obawiam się że może być problem z kumatym u mnie :) Widze że jesteś z Gliwic a to blisko :). Jak możesz powiedz mniej więcej ile czasu bys potrzebował ( czy musiałbym szukać noclegu, lub jechac na dwa auta) i mniej więcej jaki to może być koszt. Bardzo bym się cieszył jakby się udało. Wersję wyposażenia mam Cosmo, jeżeli ma to jakieś znaczenie

Tak na marginesie i braku wskazań paliwa.Czy był właściwy czujnik założony do danego auta????Są dwa rodzaje.

A wracając do licznika,może być kwestia do programowania tylko tego czego brakuje.Sam kiedyś walczyłem z nie działającą klimą w AH,bo panowie elektronicy nie dopisali w liczniku klimy a ja ,,książkę" prawie przy aucie napisałem.

Czujnik założony na 100 pro poprawny

A o czym piszę?

Nie ważne jaki czujnik był założony wystarczy zmienić index i wskazanie paliwa będzie poprawnye

To samo z kontrolką tempomatu, wystarczy ustawić na występuje.

Tylko do tego wszystkiego trzeba znać pin z zegarów .....

No własnie o ten pin chodziło ASOwcą. Próbowali wszystkich możliwości i polegli. Powiedzieli że ktoś przy tym grzebał i że nie dadzą rady. Pojechałem później do gościa od korekt i powiedział mi że tam się w jakiś moduł wchodzi i zmienia wartości, że nie trzeba zmieniac żadnego oprogramowania, za to inny korekciarz powiedział mi że trzeba zmienić program i do cholery nie wiem już. Mniejsza już o ten przebieg :) Najwazniejsze żeby auto działało jak należy :D Dzięki za pomoc

To lepiej jedź do Gliwic :) Lepszego nie znajdziesz w tych tematach ;)

Noclegu na pewno nie potrzebujesz :D :D

2 godziny możesz sobie zarezerwować max

Gość sirbielu88

To lepiej jedź do Gliwic : SMILE : Lepszego nie znajdziesz w tych tematach ;)

Noclegu na pewno nie potrzebujesz :-D :-D

Super :) To powiedz mi jeszcze jaki byłby to koszt, bo nie wiem czy na ta chwilę mnie stać heheheh :D

Gość sirbielu88

To lepiej jedź do Gliwic : SMILE : Lepszego nie znajdziesz w tych tematach ;)

Noclegu na pewno nie potrzebujesz :-D :-D

No i byłem dzisiaj :) Problem rozwiązany. Okazało się że ktoś kombinował w tych zegarach, a same zegary były zmieniane :) Dzięki za pomoc jeszcze raz, pozdrawiam i polecam :)