Skocz do zawartości

Opel Astra H 1.6 Caravan - falowanie obrotów - 2 błędy.

Rekomendowane odpowiedzi

Okey jutro dam odpowiedz co i jak :) dzieki wielkie

Tzn tak : pól sukcesu juz można powiedziec jest

Bezpiecznik przód : numer 35, sama góra po prawej stronie 20 A

Po wyciągnieciu pobór spada z 0.73 na 0.36 już jest nieźle ale reszta z przodu bezpieczników po wyjęciu nic nie powoduje.

Z tyłu są jeszcze ale ich nie obserwowałem bo klucza mi zabrakło

Ktoś coś wie do czego ten bezpiecznik ?

• Odpowiedzi 27
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Czytałeś to?

http://forum.opel24.com/topic/47606-bezpieczniki-i-przekazniki-astra-h/

Edytowane przez adam1954

Hmm F35 - 20A -- system audio, nawigacja na to wychodzi, tylko z jakiej racji. Nawigacji nie mam. System audio. Radio wyłączone. Ciekawe.

Co można by podejrzewać ew. w bagażniku jeszcze od zapalniczki przedniej, bo tam mimo, że auto jest wyłączone - jest prąd. Dziwne bo wg jakiś przepisów nie może być tam prądu kiedy stacyjka jest wyłączona, nie mniej jednak wiele samochodów tak podobno ma.

Nie wiadomo dlaczego audio pobiera prąd przy wyłączonym zapłonie. Ktoś podpowie ? :-D Albo zazwyczaj okazuję się, że to auto tak ma : SMILE : Bo potrzebuję prąd do utrzymania tego, tamtego i jeszcze czegoś i tak to już jest :P

Albo jak tu pewien pan napisal

Nie wiem jak dokonywaliście pomiarów ale z tym poborem prądu to jest tak, że po zamknięciu drzwi pobiera około 0,7-1A, po około 0,5 min pobór prądu spada o ile dobrze pamiętam do ok 0,1A a po 2 min. do prawidłowego <0,04A. U mnie było 0,035A a u kolegi w 1,7 0,000A icon_e_wink.gif

Z biegiem czasy wyłączane są kolejne odbiorniki więc pomiaru należy dokonać po pewnym czasie.

No to by była prawda. Ale ja mierzyłem po dłuższym czasie niż 0.5 minuty. Mniej więcej mam tyle ile on mówi 0.7 - 1A. Dla dobrego wyniku pewnie by musial auto zostawic na godzine czasu i dopiero dokonac pomiaru. Czyli zamknąć, otworzyc przednia maskę i dopiero po godzinie gdzieś odpiąć klemę i sprawdzić. Możliwe, że faktycznie po jakimś czasie spadnie pobór prądu. Może tym bym się tak nie przejmował, ale ładowanie akku jest na poziomie 13.8 bez świateł, klimy itd.

Jak tu kolega mówi, ew. sprawdzić jeszcze alternator. Powiedz mi, czy alternator od laguny II pasowałby do tego Opla ?

Edytowane przez pectore

Tak dobrze napisał.Z pomiarem trzeba odczekać kilka minut aż wszystko się ustabilizuje.

Audio (radio) ma podtrzymanie.Poczytaj

http://connectedcar.auto-swiat.pl/caraudio/jak-podlaczyc-radioodtwarzacz-aby-zyzywal-malo-pradu/9e1jwd

A po wyjęciu tego bezpiecznika odpalałeś auto aby sprawdzić ładowanie?

Edytowane przez adam1954

Zamykam auto pilotem

I tutaj możesz mieć pobór.Pomiar się dokonuje przy wyłączonych wszystkich urządzeniach.A zamknięcie pilotem aktywuje centralny zamek na czuwanie.A to też bierze prąd.

W sumie z tym ładowaniem chyba nie ma się co przejmować. Nie wiem niech będzie te 13.8 V ale akumulator jest doładowany. Jak go biorę pod prostownik to 30 minut maksymalnie i doładowany. Żeby tylko. Więc nie ma jakiegoś problemu z ładowaniem chyba. Fakt te falowania obrotów są nie mniej jednak dużo może być z tym problemów

sterownik silnika

zepsuta cewka

nieszczelność

i wiele wiele innych spraw. To jest bardzo nie wdzięczny błąd. Niestety. Pewnie dlatego ktoś sprzedał ten samochód

Mam niestety kolejny problem, zauważyłem jak stałem w korku. Nie wiem czy to jest normalne zachowanie tego auta czy sie zacząć martwić.

Otóż temperatura w korku wyniosła 113 stopni. Przy tej temperaturze załącza się wentylator. Odziwo tylko przy tej temperaturze. Np 105 stopni czy tam jak nie ma reakcji wiatraka a niby powinno to być 3 stopniowe chłodzenie. To nie jest za dużo 113 stopni ?

Co prawda się nie dzieje, ale mimo wszystko. Schłodzi np do 106 i samochód dalej gna do 113 stopni w korku. W czasie jazdy 97 - 100 coś w tym stylu. Bo pewnie wiatr chłodzi.

Rezystor ? Nię wspomnę o tym, że jak zacznie ten wiatrak chłodzić przy 113 stopni to trzęsie autem hehe. Masakra.