Skocz do zawartości

1.7 DTi Isuzu - Świecąca kontrolka z kluczem, słaba moc

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem jakiś czas temu auto ,przebieg 90tyś oryginalny, kontrolka świeci non stop,aplikacje do czytania błędów nie pokazują żadnego (aplikacja działa ponieważ odpinałem wtyczki i pokazywały różne błędy).

Samochód zaraz po zakupie potrafił mocno zakopcić po mocnym bucie,teraz prawie nie kopci jednak moim zdaniem jest strasznym mułem w porównaniu do 1.3CDTi .Bardzo wolno wchodzi na obroty, jak już go rozkulam to idzie 150km/h.

Spalania w normie,ok 5.5l zrobiłem 10tys i zawsze tyle pali,wszystkie filtry nowe.

Dlaczego świeci ta kontrolka? Po zapaleniu czasami gaśnie na 2-3 sekundy.

https://forum.opel24.com/topic/78474-17-dti-isuzu-%C5%9Bwiec%C4%85ca-kontrolka-z-kluczem-s%C5%82aba-moc/

Dlaczego świeci ta kontrolka?

Odczytasz błędy to się dowiesz.

http://forum.opel24.com/topic/26000-kody-bledow-czyli-wstretna-zolta-kontrolka-silnika/

Adam w 1.7 dti nie da rady w ten sposób, to pewmnie combo C

Jaka aplikacja? Do odczytów sa prograny testery diagstyczne.

Edytowane przez mk5

Tak to Combo C ,aplikacje różne przykładowo Piston.Aplikacje czytają mi błędy w różnych autach nawet tak nietypowych jak Renault. Tutaj niestety błędu nie wykrywa (czyta parametry rzeczywiste) oraz wykrywa inne błędy symulowane . przykładowo odłączyłem kostkę od EGR i zaraz znalazł błąd.Niestety tego stałego nie wykrywa.

Tak poza tym to witam wszystkich bo zapomniałem o tym ...

Edytowane przez piotrekbb

Podłącz się do Opcoma lub Techa

Podepnij pod program diagnostyczny. Te aplikacjie działaja od 2004 w dieslach,ale czy dokładnie?

Sprawdz czy metoda gaz-hamulec działa.

Tak z ciekawosci który rok auta? W jaki sposób udokumentowany przebieg?

Edytowane przez mk5

A Torgue sprawdzałeś? U mnie działa dobrze jeżeli chodzi o błędy.Sprawdzałem na Astrze F kolegi i też działa

Może jest ktoś z forum ogarnięty w temacie z okolicy Bielska-Białej ,Tychów,Żor itp. Podjechałbym z pogawędzić z jakimś załącznikiem ;)

Torque też nic nie widzi.

Edytowane przez piotrekbb

Może nie jestem aż za bardzo ogarnięty ale Opcoma mam i jak chcesz to możemy podpiąć.A potem z pomocą reszty( jeżeli sami nie będziemy mogli dać rady )można działać.

Edytowane przez adam1954

Może nie jestem aż za bardzo ogarnięty ale Opcoma mam i jak chcesz to możemy podpiąć.A potem z pomocą reszty( jeżeli sami nie będziemy mogli dać rady )można działać.

o! więc chętnie podjadę