Skocz do zawartości

ASTRA II 2.0 DTI - kontrolka "samochód z płaskim klucze

Rekomendowane odpowiedzi

od tego czasu zrobiłem prawie tysiąc km i więcej jej nie widziałem.

Bo instrukcja mówi ze chwilowe zapalenie się tej kontrolki wcale nie oznacza ze jest błąd. ;(

w moim przypadku nie zapala sie wcale ta kontrolka... ani w czasie jazdy ani przy odpalaniu... sek w tym ze instalacja elektryczna jest w 100% sprawna i komputer tez...

tomtomasz, ta kontrolka powinna sie zapalac po przekręceniu kluczyka na kilka sekund. Jeżeli u ciebie tego nie ma to znaczy że jest przepalona lub ją ktoś wyjął przed sprzedażą. ???

• Odpowiedzi 28
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Gość Anonymous

Witam a czy wiecie czy astra 2.0DI 16V z 1999r miała tą kontrolkę z kluczykiem bo jak odpalam zapala sie tylko ta z silnikiem i gaśnie. Miałem z nią problemy zapalał sie na 5i 4 biegu wyczysciłem EGR i mam po problemie, ale tamtej z kluczykiem nigdy nie widziałem. Może jest w młodszych modelach. pozdrawiam

Witam a czy wiecie czy astra 2.0DI 16V z 1999r miała tą kontrolkę z kluczykiem bo jak odpalam zapala sie tylko ta z silnikiem i gaśnie

huco, tak jest jak myślisz ja nie mam tej z silnikiem ,Bo w młodszych jest ten kluczyk na samochodzie :?

to od ktorego roku jest ta kontrolka z kluczykiem??? ja mam 99... byla wtedy czy nie???

To ni ejest zalezne od roku. Dokladnie to trudno to sprecyzowac od czego to zalezne jest. Ja mam Silnik z piorunem a auto z roku 98 a modelowego 99. Mozliwe ze zalezne od silnika, gdzie skladany oraz jakiej firmy sa dane zegary (byly dwie firmy) do osatatniego bym sie sklanaial bardziej ale reki nie dam uciac.

Gość Anonymous

ja nie mam ani pioruna ani kluczyka... mam tylko taka standardowa kontrolke od silnika... taka co sie swieci jak EGR nie domaga m in...

czyzbym zostal oszukany???

. mam tylko taka standardowa kontrolke od silnika...

To dobrze że masz jaka by nie byłą jednak jest http://localhost/opel/ipb/public/style_emoticons/default/laugh.gif Podejrzewam że są różne i może w astrach 1,7 są jeszcze inne. Wczoraj sie dowiaduję ze są różne termostaty w tych samych modelach . Już nic z tego nie rozumiem,. http://localhost/opel/ipb/public/style_emoticons/default/laugh.gif

• 3 tygodnie później...
Gość Anonymous

U mnie w Astrze II 2004 po kilku dniach postoju pod chmurką było tak ze autko zapaliło i wydawało się ze jest OK. ale po chwili zapaliła się żółta kontrolka samochodu z kluczem i przestał działać pedał gazu- tylko wolne obroty.

Po zgaszeniu autka i ponownym odpaleniu było przez chwile dobrze, ale po przejechaniu 200m dalej przstał działać pedał gazu i załączyła się żółta kontrolka. Po trzecim odpaleniu do dzisiaj tj. ok. 2 tyg. wszystko jest OK.

Mechanik powiedział mi że to w wyniku wilgoci, a rada jaką mi udzielił na przyszłość

to zdjęcie klemy i twardy reset kompa......

Może ktoś się spotkał z takim zjawiskiem?

• 2 tygodnie później...
Gość Anonymous

U mnie w Astrze II 2004 po kilku dniach postoju pod chmurką było tak ze autko zapaliło i wydawało się ze jest OK. ale po chwili zapaliła się żółta kontrolka samochodu z kluczem i przestał działać pedał gazu- tylko wolne obroty.

Po zgaszeniu autka i ponownym odpaleniu było przez chwile dobrze, ale po przejechaniu 200m dalej przstał działać pedał gazu i załączyła się żółta kontrolka. Po trzecim odpaleniu do dzisiaj tj. ok. 2 tyg. wszystko jest OK.

Mechanik powiedział mi że to w wyniku wilgoci, a rada jaką mi udzielił na przyszłość

to zdjęcie klemy i twardy reset kompa......

Może ktoś się spotkał z takim zjawiskiem?

ja mam ten sam problem który pojawił sie dzis a muszę przyznać ze mnie pocieszyłeś i faktycznie padał deszcz cały dzień! a samochód stał pod chmurka czyżby taki delikatny ze parasol mu potrzebny?