Gość mk5 Opublikowano 14 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Temp otwarcia termostatu to 92st , czyli lekko ponad 90st nie powinno być problemem   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/83298-opel-vectra-c-problemy-z-ciut-wy%C5%BCsz%C4%85-temperatur%C4%85/page/2/#findComment-688859 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 (edytowane) Może ktoś miał podobny problem? Bądź jak to mówią ''ten typ tak ma''. Yyyy... śmiem twierdzić ,że pojechałeś po taniości i kupiłeś tani badziew typu topran. To już wiesz dlaczego masz problemy z temperaturą. Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx - moderacja . Tu jest termostat sterowany elektronicznie i uszczelniacze nie mają wpływu na temperaturę chłodnicy/cieczy chłodzącej. Nie umiesz się inaczej odnieść do cytatu? nie trzyma temperatury 90 stopni, tylko potrafi zagrzać się do ok 95-97, co prawda załącza się wentylator i temperatura lekko spada, ale nadal momentami pokazuje ciut powyżej 90. Teraz konkrety. 1 temperatura poniżej 90 stopni jest bardziej właściwa dla diesla. 2 optymalna w tej benzynie to ok 91 - fakt dość nisko , ale tak lata 3 w korkach może się zagrzać do 93 naaawet 94 stopni , ale nic poza tym. 4 jak wcześniej wspomniałem = o otwarciu termostatu decyduje komputer/ECU silnika. - bzdura //ArKos Tu już niestety nie pamiętam , bo nie mam problemów z tym. W starych oplach komputer brał dane z czujników temp, zamontowanych w bloku silnika. Tu coś mi świta , że termostat jest zintegrowany z czujnikiem temperatury , więc wszystko wskazuje na "tani" termostat . Wbrew pozorom czasem warto dołożyć 200 (nawet) 300 zeta do oryginału i mieć spokój . Sam się naciąłem na tanie lambdy.... Ps W razie wątpliwości - ja ma zamontowane LPG ( niby wyższa temp. spalania ) , a nigdy nie miałem więcej niż 94 stopnie - przez rok zrobiłem 42 ts km..... Edytowane 25 Marca 2018 przez Gość   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/83298-opel-vectra-c-problemy-z-ciut-wy%C5%BCsz%C4%85-temperatur%C4%85/page/2/#findComment-689578 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mk5 Opublikowano 25 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Yyyy... śmiem twierdzić ,że pojechałeś po taniości i kupiłeś tani badziew typu topran. Gówno prawda . Tu jest termostat sterowany elektronicznie i uszczelniacze nie mają wpływu na temperaturę chłodnicy/cieczy chłodzącej Nie komentuje poziom kultury odpowiedzi, ale bzdury po raz kolejny vertix piszesz. Termostat nie jest, i nigdy nie był sterowany elektronicznie w Z18XE!   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/83298-opel-vectra-c-problemy-z-ciut-wy%C5%BCsz%C4%85-temperatur%C4%85/page/2/#findComment-689583 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 25 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Okej, uznaję, że nie ma sensu więcej tłumaczyć Vertixowi. Jego poziom sięgnął dna. W zasadzie, to dno nie jest złe - jest jeszcze 3 metry mułu i dopiero tam gdzieś poziom Vertixa. Zdecydowałem, że ludzie mający problemy emocjonalne, nadużywający alkoholu, jarający zioło, lub będący w jakikolwiek sposób uciązliwi dla otoczenia, powinni zostać wyizolowani. Zatem Vertix załapał się na "last minute" - wczasy pozwalające na przemyślenia swojego postępowania, sposobu odnoszenia się do innych i całokształtu. Od razu nadmieniam: Vertix: jeśli KOMUKOLWIEK wyślesz JAKIEKOLWIEK pw w tej sprawie, to wyłapiesz bana. Nawywijałeś, więc miej jaja jak facet a nie jak pipa i odpokutuj. Brak jaj lub anse do kogokolwiek = ban. Znasz mnie na tyle, że wiesz jedno: nigdy nie mówię tego samego dwa razy.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/83298-opel-vectra-c-problemy-z-ciut-wy%C5%BCsz%C4%85-temperatur%C4%85/page/2/#findComment-689641 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi