Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Zebrałem się do tego by nie klepać dziadostwa i wymienić oba komplety przód/tył w Vce po wymianie przewodów miedzianych.

Nie sztuką jest wydać sporo na dobre hamulce,ale kto pyta... nie błądzi.

Czy są tarcze klocki,które niekoniecznie są drogie a dobre?

Albo przynajmniej średnio drogie a naprawdę dobre.

Po prostu chcę mieć hamulce na których będę polegał w każdej sytuacji.

Opony nowe już są w aucie.

ps.Kolega z fejsa ma tarcze boscha kpl tył za 180+przesyłka (brać?)

https://forum.opel24.com/topic/83891-tarcze-i-klocki-prz%C3%B3d-i-ty%C5%82-porz%C4%85dne-sintra-v6-30-co-kupi%C4%87/

Gość Dziob@k

Witam, jak za takie pieniądze to śmiało bym brał Boscha, i na przód załóż to samo a nie pożałujesz

Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka

Michał ja bym wolał TRW, do boscha może być problem z dobraniem nie piszczących klocków, poza tym coś tanie te bosche - nie wiadomo czy to są tarczobębny.

Michale nie wiadomo z czego aktualnie chińczyk robi, pełno jest podróbek zwłaszcza tego co u nich się robi.

Kolega w Toyocie bawił się z kompletami boscha i chyba z pięć razy klocki wymieniał, zanim trafił na takie które hamowały cicho.

Ja u siebie zakładałem tarcze ABS - przód i klocki LPR a tył Jakieś Meyle i klocki też LPR i jest wsio oki, hamulec zdecydowanie lepsze, ostrzejsze niż w Zośce

Obecnie mam dla sinterki przygotowany zestaw TRW tarcze plus klocki, wiadomo na przednie koła - tył jeszcze spokojnie wytrzyma kolejny zestaw klocków.

Zośka dostała cały komplet TRW (przód +tył), ale chyba będę musiał je jeszcze raz odpowietrzyć bo nie jest tak jak ja lubię.

Zwyczajnie boję się kupić tarcze abs,quinton hazel... Po stówie... Skoro trw tarcze są po 120-130 prÓd i tył za szt. Nie znalazlem.tylko jednego sprzedawcy co by mial tarcze i klocki na przód/tył.

Już sprawdziłem ceny w IC.

A co sądzisz o firmie ABE tarcze,klocki?

Tarcze kupiłem na all... a klocki w zaprzyjaźnionym sklepie, potrzebowałem tylko przód. Gość z Wrocka miał tarcze trw a klocki do tego delphi.

Do Zośki kupował mechanik w hurtowni, zakup z rabatem (ale ceny nie pamiętam były tańsze niż te z all.. dla zośki w całym komplecie). Cały komplet zawierał dodatkowo ślizgi i jeszcze jakieś śruby plus smar i zmywacz do układu hamulcowego.

Dodatkowo też nikt nie miał całych kompletów (tzn przód +tył + klocki).

A co z rabatem forum w IC?