Gość woper Opublikowano 26 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Kilka dni temu sprowadziłem sobie śliczna białą Merivę B z 2011. Jestem bardzo zadowolony, choć Niemiec chyba nie płakał jak sprzedawał, bo sporo przepłaciłem, ale chciałem zaznać troszkę luksusu. Do tej pory w Astrze G miałem szyby na korbki :) okazało się jednak, że nie tylko Polacy to złodzieje. Niemcowi też przydał się trójkąt ostrzegawczy, apteczka i gaśnica (choć nie wiem czy gaśnica jest wymagana w Niemczech) dlatego chciałbym kupić oryginały i teraz pytanie do Was. Czy możecie mi napisać jakie były te akcesoria dodawane do tego modelu? Bo na Allegro czy OLX widzę przeróżne rodzaje od żółtych, poprzez czerwone i niebieskie etui trójkątów ostrzegawczych, apteczki też różne i gaśnice (czy były ze znaczkiem Opla lub GM?) Może ktoś zamieści zdjęcie? Pytanie 2 Jaki duży jest bak paliwa (silnik benzynowy 1,4), świeciła rezerwa a wlałem tylko 42 l. Pytanie 3 W komorze silnika jest taki pręt metalowy do podtrzymywania pokrywy po otwarciu i nie podoba mi się jego uchwyt, tak jakby to była jakaś samoróbka. Czy może ktoś pokazać zbliżenie jak u niego to wygląda? Będę bardzo wdzięczny za wszystkie odpowiedzi. Z góry dziękuję i proszę mnie nie hejtować za moją niewiedzę. Tomasz   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/88831-pro%C5%9Bba-o-pomoc-w-doborze-akcesori%C3%B3w/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan_wAZOn Opublikowano 26 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 (edytowane) 1. kolorem etui na trójkąt bym się nie przejmował - tylko kształtem i wymiarami - trzeba by w bagażniku zlokalizować "szparę" na tenże trójkąt przeznaczoną - pod podłogą, we wnęce na koło zapasowe - do tego dobrać oryginalny trójkąt; 2. apteczka ma ponoć swoje miejsce pod fotelem kierowcy - zmierzyć i dobrać coś zgodnego z przepisami, żeby pod wymiar pasowało...; 3. gaśnica - jako żywo - kupując nowego Opla dostałem na wyposażenie gaśnicę jednego z większych polskich producentów, za to wyprodukowaną dosłownie "tydzień wcześniej", tym bym się raczej kierował - datą ważności i rozmiarami, a nie nadrukiem z logo Opla czy GM, Zbiornik paliwa nominalnie ma 54 litry o ile pamiętam; co do "patyka wstydu" nie wypowiem się, bo nie wiem Edytowane 26 Stycznia 2020 przez pan_wAZOn   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/88831-pro%C5%9Bba-o-pomoc-w-doborze-akcesori%C3%B3w/#findComment-717576 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość woper Opublikowano 2 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Wszystkim bardzo dziękuję za odpowiedzi!   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/88831-pro%C5%9Bba-o-pomoc-w-doborze-akcesori%C3%B3w/#findComment-717890 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi