Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Witam wszystkich.

Zakupiłem Astre 2,2 DTI 2003r z niedomagającym silnikiem i mam pare pytań.

Samochód ogólnie strasznie kopci dym taki szarawy nie czarny nie biały i nie wchodzi na obroty max 2500.

Po podpięciu wyskoczyło kupe błedów po skasowaniu obroty chodza kopci dalej ale po chwili znowu obroty nie chca wchodzic powyzej 2500 i wyskakuje jeden z błędów.

Silnik Y22DTR

błedy P 1604(:roll:

U 2103(7)

P 1540(D)

P 0400(4)

P 0400(E)

P 1811(A)

P 1612(0)

P 0149(5) i ten właśnie sie powtarza i nie mogę nigdzie znależć co to jest a tak wogóle jakies sugestie co trzeba bedzie robić z silnikiem.

Pozdrawiam

https://forum.opel24.com/topic/8948-b%C5%82%C4%85d-0149/

• 7 miesięcy temu...

Witam wszystkich bardzo serdecznie.

To mój pierwszy post na tym forum

Postanowiłem odświeżyć temat, bo mam podobny problem (P0149)

Od 2 miesięcy jestem posiadaczem Astry G z silnikiem Y20DTH z 2003r. wg. licznika 165000km przebiegu.

Przy około 3500 obr.(160km/h 5 bieg) samochód traci moc i zapala się kontrolka samochodzika z kluczykiem.Po zwolnieniu do około 120km/h kontrolka gaśnie i samochód odzyskuje moc.Przy codziennej eksploatacji nie przekraczam 3500 obr. więc usterka nie jest bardzo uciążliwa, jednak obawiam się, że problem może się nasilić i ostatecznie auto może "odmówić posługi"

Samochód kupiłem z ww. problemem.Korzystając z porad na forum, wymieniłem wszystkie filtry, sprawdziłem świece żarowe i wzrokowo wszelkiego rodzaju wężyki.Kilka dni temu, przy pomocy prostego kabelka zczytałem błędy z kompa i był w nim zapisany błąd P0149 który to błąd dało się wykasować, jednak problem nie zniknął i samochód nadal łapie ten błąd.

Proszę o rady i sugestie co do dalszego postępowania ew. może ktoś z Was spotkał się z takim problemem i bedzie wiedział co boli moje auto.

Dodam jeszcze, że pompa VP44 jest dwówtykowa(sterownik PSG16)

Pozdrawiam

https://forum.opel24.com/topic/8948-b%C5%82%C4%85d-0149/#findComment-223581