Skocz do zawartości

Brak mocy Astra J 1.4 Turbo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jakiś czas temu pisałem wątek z dziwnym dźwiękiem który wydobywa się spod maski na zimnym silniku. Niestety teraz jest większy problem.

Jechałem wczoraj samochodem gdy nagle stracił moc, nie było żadnego dźwięku ani białego dymu. Gdy wciskałem gaz w podłogę jechał tak jakby bez turbiny, marne przyspieszenie. Gdy wcisnąłem gaz żeby sprawdzić owy brak przyspieszenia pojawił się komunikat "awaria pojazdu skontaktuj się z serwisem". Dojechałem do domu. Gdy ostygł, przekręciłem kluczyk na zapłon ale błędu już nie było. Zamówiłem już urządzenie OBD2 żeby odczytać ewentualne komunikaty, ale chciałem się zapytać czy ktoś z Was miał taki problem. A jak tak to w jaki sposób można sprawdzić usterkę? Tego charakterystycznego dźwięku który wstawiałem w osobnym temacie na zimnym silniku jak wspomniałem już nie ma, tak jakby turbina nie pracowała. Obawiam się wyjechać na drogę żeby sprawdzić czy dalej nie ma mocy żeby czegoś nie uszkodzić. 

Z góry dzięki za pomoc.

https://forum.opel24.com/topic/90095-brak-mocy-astra-j-14-turbo/

Na Śląsku masz zatrzęsienie użytkowników (1na m2):laugh:, także w wyszukiwarkę forumową wejdź w zaawansowane opcje/użytkownicy, dalej rozwiń opcje i wpisuj lokalizacje z miast śląskich, mi np. przy Rybniku pojawiło się kilkudziesięciu użytkowników... także szukaj, potem przefiltruj na tych bardziej aktywnych obecnie użytkowników, kontakt, podjechanie na komputer, sczytanie błędów, postawienie diagnozy.... postawienie zgrzewki złotego napoju i szczęśliwy powrót do domu.:ok: 

A poza tym uzupełnij profil o rocznik i kod silnika... i poszukaj jak w oplach "wypedałowuje" się błędy bez dostępu do kompa, ale mi jakoś nigdy tą metodą się nie udawało.

https://forum.opel24.com/topic/90095-brak-mocy-astra-j-14-turbo/#findComment-723051