Gość Fetainpyjama Opublikowano 6 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 Cześć, jesli byl taki post to ogromnie przepraszam i proszę o link, bo nigdzie nie umiem znaleźć informacji. Posiadam opla corse c 2001, kupiłem go wraz z fabrycznym radiem, wszystko działało jak należy, po pewnym czasie wyświetlacz przestał świecieć, pojechałem na złomowsiko samochodowe, znalazłem przedliftowego opla i wykrecilem z niego wlasnie ten wyswietlacz, wyswietlacz przerzuciłem do swojego opla, (wyciagnalem radio>Kratki nawiewu>daszek z wyswietlaczem) odpalam zapłon i wyswietlacz swiecie bardzo dobrze data, godzina, temperatura, działa!, no i tu zaczynają się schody, odpalam radio i okazuje się że nie gra, dodam że radio swieci się, wyglada jak by miało działać, problemy: A- wyswietlacz nie wyswietla zadnych informacji z radia, tzn ustawienia stacji, AS/TP/RDS, ani SAFE mode ktory jak mysle wymaga wprowadzenia kodu w celu rozkodowania/kodowania radia. B-Pomyslalem ze kod wpiszę, „na ślepo” i faktycznie radio zareagowalo na [przytrzym AS i wcisnij power], kod wpisalem z tym ze zapomnialem o „0”, tzn kod 1234 wpisalem jako 0123... jak mozna sie domyslec, nie podzialalo, wrecz teraz nie mogę nawet uslyszec tego dzieku ktory informuje mnie o mozliwosci wpisania kodu, (wlasnie ten jedyny dzwięk odtwarza) bardzo prosze o pomoc! Czy ktos tak ju moze mial? Wiecie moze jak to rozwiazac? Zapewne banalnie prosto, ale rak wiedzy!? Pozdrawiam!   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/91089-problem-z-wy%C5%9Bwiatlaczemradiem/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja37 Opublikowano 7 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2020 Potrzymaj włączony zapłon z 10 minut. Chyba, że próbowałeś kilka razy, to czas na zapłonie się wydłuża. No i na ślepo to możesz sobie klepać, jak nie znasz kodu radia, to leżysz.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/91089-problem-z-wy%C5%9Bwiatlaczemradiem/#findComment-726663 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi