Gość Marky Opublikowano 23 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 Część wszystkim jestem tu nowy bo i nowy zakup frotki z 1999r. Autko przed zakupem przeszło pełną ścieżkę diagnostyczną i pod tym względem jest igła (jak na swój wiek). (wymaga drobnych poprawek od spodu i zabezpieczenia) Niestety martwi mnie od czasu do czasu zapalająca się żółta kontrolka silnika zazwyczaj jak stoję na światłach. Poprzedni właściciel twierdzi, że może to być EGR. Auto nie kopci, jest całkiem zrywne jak na 110KM nic podejrzanego w pracy silnika też nie słychać. do rzeczy: 1. Jakie czynności serwisowe oprócz standardowej wymiany oleju i filtrów powinienem zrobić aby zadbać o autko. 2. Jak podnieść budżetowo ale bezpiecznie auto o 5cm (czy da się tylko podkładkami pod sprężyny na starych amorach). 3. Uwagi szczególne przy użytkowaniu frontery. wiem, że może dla Was te pytania są błache, ale ja pierwszy raz od 10 lat mam swoje auto i jestem w tym względzie kompletnym laikiem. z góry dzięki za pomoc: Marky   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/93303-niezb%C4%99dne-czynno%C5%9Bci-po-zakupie-frotki-22-dti-16v/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1954 Opublikowano 23 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 5 godzin temu, Marky napisał: Niestety martwi mnie od czasu do czasu zapalająca się żółta kontrolka silnika zazwyczaj jak stoję na światłach. Poprzedni właściciel twierdzi, że może to być EGR. Podepnij do komputera i odczytaj błędy 5 godzin temu, Marky napisał: 2. Jak podnieść budżetowo ale bezpiecznie auto o 5cm (czy da się tylko podkładkami pod sprężyny na starych amorach). Zmienisz geometrię zawieszenia Chcesz robić z zawieszeniem to trzeba kupić dedykowny sprzęt   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/93303-niezb%C4%99dne-czynno%C5%9Bci-po-zakupie-frotki-22-dti-16v/#findComment-740362 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi