Gość blade007zg Opublikowano 6 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2021 Witam, Jestem posiadaczem Opla Merivy A 2003 rocznik. Chciałem trochę odświeżyć auto, dodać podłokietni, powymieniać miechy itp, ale przede wszystkim unowocześnić Radio. Obecnie samochód posiada CDR 2005 Siemens VDO, jak na załączonym zdjęciu. Docelowo chciałbym radio z bluetooth, portem usb, ale także Androidem i możliwością podpięcia kamery cofania. Czytałem trochę o tym samochodzie, i z tego co zrozumiałem to w modelach przed liftem czasami bywały jakies problemy z instalają nowszych produktów. Czy jesteście w stanie polecić jakieś radio, które jest sprawdzone w tym modelu? Druga sprawa, to manetki na kierownicy. Domyślam się, że obecne należałoby wymienić i z tego co się zorientowałem, to raczej przyciski nie działają z nowymi radiami i należałby zainstalować rolki - poprawcie mnie jeśli się mylę. Jeśli radio będzie działało dobrze, to przeżyje bez sterowania z kierownicy. Trzecia i ostatnia rzecz, to czy przy wymianie samego radia potrzebny jest dostęp do komputera by coś zaprogramować, czy to raczej jedynie w wypadku wymiany oprzyciskowania na kierownicy? Wybaczcie z góry jeśli zadaję dziwne pytania, ale pierwszy raz zamierzam coś zrobić takiego z samochodem i wolę się upewnić, czy sam podołam, czy raczej musiałbym do serwisu oddawać - czego chciałbym uniknąć:)   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/93763-radio-z-bluetooth-i-androidem-do-meriva-a-03/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1954 Opublikowano 6 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2021 Poczytaj Oraz poczytaj o modach robionych przez Navia.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/93763-radio-z-bluetooth-i-androidem-do-meriva-a-03/#findComment-743223 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi