Gość Spaq Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 (edytowane) Witam. Trzy dni temu zauważyłem że po wyjęciu kluczyka ze stacyjki nie mam podtrzymywania prądu. Nie mogę zamknąć drzwi z kluczyka ani z panelu na drzwiach, szyby również nie działają. Natomiast mogę włączyć radio i światła. Wczoraj powstał nowy problem. Gdy włączę wycieraczki na pierwszy tryb automatyczny to po jakimś czasie zatrzymują się w losowym miejscu. Na drugim biegu ( już nie na automatycznych ) wycieraczki działają normalnie. Na 3 i 4 zatrzymują się odrazu. Dodam jeszcze że 2 tygodnie temu klimatyzacja dwustrefowa od strony kierowcy dmucha ciepłym po 20km jest normalnie a strona od pasażera działa jak należy. Ale co do klimatyzacji, na komputerze wykazało że silniczek sterujący klapa nawiewu się nie domyka nie otwiera. Sprawdzałem bezpieczniki i wszystkie są dobre Opel Vectra C 1.8 122km 2005 rok ZX18E Edytowane 27 Lipca 2022 przez Spaq   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/95176-problemy-z-centralnym-wycieraczkami/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1954 Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 8 godzin temu, Spaq napisał: szyby również nie działają. Jak mają działać jeżeli nie mają prądu. Tak powinno być.Spróbuj przed wyjęciem kluczyka zacząć zamykanie szyb i wyjmij kluczyk wtedy. 8 godzin temu, Spaq napisał: Natomiast mogę włączyć radio Musisz sprawdzić czy masz podłączone na stałe czy po stacyjce. 8 godzin temu, Spaq napisał: Gdy włączę wycieraczki na pierwszy tryb automatyczny to po jakimś czasie zatrzymują się w losowym miejscu. Bardzo możliwe że problemy zaczyna stwarzać CIM albo moduł nadwozia. Podłącz do porządnego komputera i sprawdź błędy , oraz wykonaj testy elementów wykonawczych   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/95176-problemy-z-centralnym-wycieraczkami/#findComment-758902 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi