Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam problem z 1.4T 140 km z LPG-a mianowicie jakieś 4-5 tygodni temu, jak wracałem z pracy samochód zgasł i miałem problem z odpaleniem go jakieś 15-20 minut i tak kilka dni z rzędu, sprawdziłem jak sprawa z katalizatorem i okazało się, że nie nadaje się on już do użytkowania, więc go usunąłem, po czym samochód odpalił, lecz, bo zgaszeniu. Samochód w ogóle nie odpalał. Po zaholowaniu go do elektryka, który szukał problemu wykręcił wszystkie świece, aby sprawdzić iskrę, po czym samochód odpalił i jeździłem, nim ok. 400 km. Po czym problem powrócił samochód zgasł i odpalił za pierwszym razem i bez problemu dojechałem 40 km. Na drugi dzień, wracając z pracy samochód zgasł i nie chciał odpalić wiec spróbowałem wypiąć wtyczkę z cewek i podłączyłem na nowo i samochód normalnie odpalił. Z czym może to być problem? Świece wymienione ok. 6000 km temu, cewki zapłonowe są nowe ok. 1000 km, czujnik położenia wału również nowy. Jedyny błąd, jaki wyskakuje to z drugiej sondy za katalizatorem o sprawności układu katalitycznego.

https://forum.opel24.com/topic/96989-astra-j-14t-a14net-ga%C5%9Bnie-podczas-jazdy-i-nie-chce-odpali%C4%87/

3 godziny temu, legendpl napisał:

okazało się, że nie nadaje się on już do użytkowania, więc go usunąłem, po czym samochód odpalił, lecz, bo zgaszeniu.

???????

Co mówi diagnostyka?

9 minut temu, ja37 napisał:

???????

Co mówi diagnostyka?

Co ma Pan na myśli ?

Diagnostykę.

Nie szukanie jak 30 lat temu, tylko diagnostykę.

1 minutę temu, ja37 napisał:

Diagnostykę.

Nie szukanie jak 30 lat temu, tylko diagnostykę.

Żadnego błędu nie wyświetla, nic a nic tak jak pisałem tylko z sondy za katalizatorem 

Diagnostyka, to nie tylko kasowanie błędów.

Zmień mechanika na elektronika.

Powinno pomóc.