Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze pytanko na koniec... Pierwszy raz się spotykam z tak rozładowanym akumulatorem, jeżeli wogóle to o akumulator chodzi, i czy wystarczy teraz podpiąć go do innego wozu i odpalić autko? Czy trzeba gdzieś w jakimś warsztacie ładować?

Podepnij go pod prostownik o ile da sie jeszcze go uratowac(zalezy w jakim stopniu jest rozladowany aku). Podladuj pare godzin pradem Q10( 10% pojemnosci czyli jak masz 55Ah to pradem nie wiekszym jak 5,5 A przez okolo 10 godzin) mozna oczewiscie przez pierwsze 2 godziny ladowac podwojna dawka Q20 (11A) i potem zmniejszyc. Mozesz tez po 3-4 godzinach sprobowac odpalic auto. Powinno zaskoczyc. Przy kompletnie rozladowanym aucie nie zaleca sie odpalania przez kable bo popierwsze mozna sfajczyc oba aku ( dawca i biorca) oraz mozna uszkodzic altek po odpaleniu.

https://forum.opel24.com/topic/9849-problem-z-drzwiami-zamkiem-w-astrze-g/page/3/#findComment-271797

• Odpowiedzi 22
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• 2 tygodnie później...
Gość Anonymous

No dobra chłopaki. Ja mam podobny problem. Z pilota juz mi nie otwira drzwi, w jeden dzień przestało działać. wymieniłem baterię i nic. Zacząłem otwierać drzwi kluczykiem, ale stopniowo rygle zaczęły chodzić wolniej. No i pożniej już z tyłu nie otwierały się wcale tylko z przodu a następnie tylko od strony kierowcy. A wczoraj idę do samochodu , wkładam kluczyk - aaaaaaaaaaaaaaaaaaa tu nic!:D!! nie mogę otworzyć. Wcześniej jak jeszcze za pomocą kluczyka otwierałem i zamykałem - wszystko oprócz korka wlewu paliwa. A jak zablokowało to na amen . Cudem otwarłem bagaznik i do śrdka wszedłem ale nie mogłem otworzyć od środka, ani tez z kluczyka. Pojechałem do pracy- rano wychodzę , wkładam kluczyk i ...... wszystkie drzwi się otwierają - no nie równomiernie "skaczą" rygle ale podnoszą sie i wszystkie drzwi mam otwarte. Ale z pilota nadal nie otwiera. więc co się stało? :D (gg 10980854)

https://forum.opel24.com/topic/9849-problem-z-drzwiami-zamkiem-w-astrze-g/page/3/#findComment-270237