Isia2005 Opublikowano 16 Czerwca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2024 Z takimi stopami poza Jaworzno się nie ruszę. Nie mam instalki tis2000.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/99544-zaw%C3%B3r-sterowania-turbiny/page/3/#findComment-807736 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Isia2005 Opublikowano 18 Czerwca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2024 Wszystkie bezpieczniki sprawdzone miernikiem są ok. Komputer pokazuje ECU jako sprawny. Sprawdzone kable przy klapie bagażnika są ok bo nowe. Klapa wymieniona rok temu. Przeczyszczone wtyki i wymienione żarówki. I dalej świecą. Mam odpięty EGR od wtyczki bo jest uszkodzony. Na dniach powinien być nowy na podmiankę. Komputer wywala błędy. Wczoraj takie jak na zdjęciu. Dzisiaj takie: Car Scanner ELM OBD2 Version: 1.108.0/401080/GP DTC report Connection profile: Opel OBD-II / EOBD (2004 - do chwili obecnej) + CANDate: 18.06.2024 17:21:05 VIN: W0L0ZCF3541121687 ============================ OBD-IIOBD-II DTCs: 6 ---------------------------- P0400 [0x0400] Exhaust gas recirculation (EGR) system - flow malfunction Status: Oczekująca ---------------------------- P0638 [0x0638] Throttle actuator control (TAC), bank 1 - range/performance problem Status: Oczekująca ---------------------------- P0243 [0x0243] Turbocharger (TC) wastegate regulating valve A - circuit malfunction Status: Oczekująca ---------------------------- P0660 [0x0660] Intake manifold air control solenoid, bank 1 - open circuit Status: Oczekiwana usterka wystąpiła podczas tego cyklu jazdy, Sprawdzone i przechowywane w nieulotnej pamięci, Zweryfikowana usterka obecna, Zweryfikowana usterka wystąpiła podczas tego cyklu jazdy ---------------------------- P0070 [0x0070] Outside air temperature sensor - circuit malfunction Status: Oczekiwana usterka obecna, Oczekiwana usterka wystąpiła podczas tego cyklu jazdy, Test jest blokowany przez inne DTC, Sprawdzone i przechowywane w nieulotnej pamięci ---------------------------- P0703 [0x0703] Brake switch B - circuit malfunction Status: Oczekiwana usterka obecna, Oczekiwana usterka wystąpiła podczas tego cyklu jazdy, Warunki testowe są spełnione, Test jest blokowany przez inne DTC, Sprawdzone i przechowywane w nieulotnej pamięci, Zweryfikowana usterka obecna ============================ ABS/EBCM/ESCABS/EBCM/ESC DTCs: 1 ---------------------------- U2139 [0xE139] Engine control module (ECM)/steering column function control module - communication error Bus Signal/Message Failures: invalid serial data received [0x71] Status: Current DTC ============================ EHU (Entertainment Head Unit) Nie znaleziono DTC. Jak odłączę wtyczkę od modułu ABS stopy gasną i działają prawidłowo. Tylko auta nie odpalę . Czyżby moduł był zepsuty? Ale nie świeci mi się kontrolka ABS-u. Nie wiem czego szukać, jakiej przyczyny zapalania stopów przy przekręceniu stacyjki. Ręce opadają. Czytałam, że różne dziwne rzeczy się dzieją jak elobau nawalił ale czy ma on związek ze światłami stop? Przekopalam neta i dalej nic nie wiem . Co go boli co go gryzie . Ratunku   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/99544-zaw%C3%B3r-sterowania-turbiny/page/3/#findComment-807783 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin 83 Opublikowano 18 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2024 Tam masz skrzynie automat?   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/99544-zaw%C3%B3r-sterowania-turbiny/page/3/#findComment-807785 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Isia2005 Opublikowano 18 Czerwca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2024 Nie, manualna   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/99544-zaw%C3%B3r-sterowania-turbiny/page/3/#findComment-807786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi