Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czy miał ktoś podobną sytuacje lub ktoś na tym zna się lepiej niż ja i może mi coś podpowiecie.
Otóż pacjent oczywiście Corsa C 1,2 Benz + lpg
KLIMATYZACJA załącza się tylko i wyłącznie po pierwszym odpaleniu rano na około minute i umiera.
W momencie działania, pracuje również wentylator.
Wentylator w ciągu minuty załącza się kilka razy i klimatyzacja przestaje działać - ostatnie uruchomienie wentylatora jest dłuższe niż pierwsze "interwały". Po tym nie da się uruchomić sprężarki. Zwarcie przekaźnika nic nie daje.
W momencie jak sprężarka jest załączona z nawiewów leci elegancko zimne powietrze, w porównaniu do innych moich samochodów wydaje mi się, że jest na prawdę ok.
Klimatyzacja była również nabijana.
Aha, później, w momencie jak włączam klime to wyraźnie widać jak podnoszą się obroty.

Zanim zacznę płacić proszę o wskazówki co w własnym zakresie mogę sprawdzić.

https://forum.opel24.com/topic/99593-opel-corsa-c-12-benzyna-lpg-klima-dzia%C5%82a-tylko-przez-chwil%C4%99/

Podgląd ciśnienia w komputerze silnika dasz rade podejrzeć?

W dniu 6.06.2024 o 15:24, waldek2020 napisał:

Podgląd ciśnienia w komputerze silnika dasz rade podejrzeć?

Właśnie mam tylko chińskie delphi i nie mogę połączyć się z klimą, jak tylko odczytam ciśnienie to napisze.

Jeżeli masz klimę manualną, to ciśnienie odczytuje się w sterowniku silnika, przy manualnej nigdy nie łączy się z klimą. Poniżej masz screeny odczytów z takiego samego interfejsu, tylko innego programu, ale na Delphi na 100% też można odczytać.... Na tym pierwszym screenie widzisz też opcje powodu wyłączenia klimatyzacji, w Delphi też to znajdziesz.
Znalazłem i odczyt na Delphi:spoko:

2024060809_52_41.thumb.png.fd87201f7ac3e35930c1a809c274d38a.png

425c.Odczytywybranychparametrw.thumb.png.ab825168e583afe9297c70dae857f758.png

Edytowane przez bogoes
dodanie grafiki i tekstu