Ostatnio Mój Kadett zaczał czasami gasnąć podczas jazdy lub niechciał odpalić ponownie po zgaszeniu na "ciepłym silniku". Jedyna rada to musiałem poczekać około 30 minut aby silnik ostygł i wtedy mogłem odpalić ponownie samochód i kontynować jazdę, lecz nadal to nie było rozwiązanie bo lubiał czasami tak nagle sam zgasnąć.
Przeszukiwałem internet oraz różne fora i dowiedziałem się, że winowajcą jest czujnik położenia wału korbowego, ktoś miał takie same objawy i po wymianie problem zniknał. Postanowiłem poszukać jak to wygląda, znalazłem i zacząłem go szukać. Szukałem kilka razy i nie znalazłem ... Następnego dnia znalazłem przypadkowo na którejś stronie, że tego czujnika nie ma w moim silniku ... a odpowiednik to podobno impulsator ... Co prawda nigdzie nie mogę znaleźć potwierdzenia tego, więc chciałbym dowiedzieć się czy impulsator w moim silniku działa tak samo jak czujnik położenia wału korobowego w innych silnicha. Jeśli tak to prosiłbym o napisanie gdzie go mogę znaleźć, a jeśli to możliwe poprosiłbym zdjęcie jak to wygląda ... Jeśli jednak nie jest to ta część to która część odpowiada za to ?
Pozdrawiam
Post edytowany przez tonny: 07 luty 2012 - 17:13

Pomoc

Raportuj
Usuń