Skocz do zawartości

Zdjęcie
- - - - -

Rozładowujący się Aku


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
52 odpowiedzi w tym temacie

#51 OFFLINE   Kacper

Kacper

    Nocny duch

  • Administrator
  • 16498 postów
  • Lokalizacjaco.Tipperary
  • Model:Opel Sintra
  • Silnik:X22XE
  • Nadwozie:MPV
  • Posiadasz LPG:NIE

Napisano 11 styczeń 2017 - 22:51

Gaz możesz podpiąć np pod plus po zapłonie przy silniczku wycieraczek, a radyjko może wystarczy prawidłowo podłączyć.

 

Radyjko odpala samoczynnie po włączeniu zapłonu i gaśnie po wyjęciu kluczyka. Możesz uruchomić bez kluczyka w stacyjce.

Jeśli jest inaczej to jest źle podłączone.



  • 0

Użytkownik jest zalogowany Google Adsense

  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • Model:Opel
  • Posiadasz LPG:TAK

#52 OFFLINE   harnas1515

harnas1515

    Jacenty

  • Forumowicz
  • 9727 postów
  • LokalizacjaBełchatów
  • Model:Opel Sintra
  • Inna marka:Mondeo V6
  • Silnik:2,2 141KM
    3,0 V6 201KM
  • Nadwozie:"Luiza" "Leonora"
  • Posiadasz LPG:TAK

Napisano 12 styczeń 2017 - 08:40

Jakie jest łączne zużycie prądu na postoju?
Ile masz tych 0,1 A ???

Pamiętaj że światło na suficie trzeba wyłączyć.

Jeden pomiar zrób zaraz po wyłączeniu zapłonu.
Drugi kilka minut później.

Przez kilka minut masz podtrzymanie napięcia. Np do zamkniecia szyb elektycznych, które działają bez zapłonu.

Chodzi o to ostatnie do podtrzymania...
Centralnke lpg mam podlaczoną wprost pod śrubę plusowa na skrzynce.
Radio musi mieć podtrzymanie pamięci.

Więc ile masz łącznie?

Użytkownik harnas1515 edytował ten post 12 styczeń 2017 - 08:43

  • 0

#53 OFFLINE   baru0

baru0

    Bronek

  • Użytkownik
  • 99 postów
  • LokalizacjaMałopolska
  • Model:Opel Sintra
  • Silnik:2.2 16V 144KM
  • Nadwozie:Van-minibus
  • Posiadasz LPG:NIE

Napisano 12 styczeń 2017 - 09:08

Wiec tak,cierpliwość (i wiedza ) jest wskazana  ,centralka od gazu wyłącza się po ok 5 minutach ,reszta też po ok 10 min  z tych "centralkowych spraw u auta  ",zostaje radio.

Gaz powinien mieć bezpośrednie podpięcie do aku ,tak twierdzi znajomy mechanik.

Radio mam źle podpięte .Pewnie kiedyś tam przy wymianie radia poprzełączałem  żeby chodziło   .A teraz nie mam pomysłu .Bo jak jest oryginał to nie chodzi .Dopiero jak zrobię bajpasa na zapasowy plus ,ten czerwony  to działa .Ale nie tak jak pisał Kacper.

Mam tylko jeden kabel który ma ciągłe zasilanie(pomarańcz ) ,reszta nie wiem do czego służy ,oczywiście uziemienie kojarzę ;)

Posta wysyłam i szukam na forum schematów podłączenia radia pewnie są ;) .Jak pamiętacie to podrzućcie .Miłego dnia życzę .

Chyba że moje radyjko jest  :dobani: :mellow:

Mam już http://forum.opel24.com/topic/64914-podlaczenie-radia-kostka/ 

Temat przewertowałem idę posprawdzać .Tylko nie mam na żadnym przewodzie po włożeniu kluczyka plusa mam tylko stały plus .

Musze poszukać może jaki bezpiecznik .

 

Edit; nie widziałem postu Harnasia wiec teraz odpisuje ,mam w sumie 0.03A jest to chyba akceptowalne ,bez radia .

Miałem z radiem na wstepie 0.28-d0 0.32A .

Byłem za szybki ;) trzeba poczekać .Żeby trzymać się tematów przerzucam się na

http://forum.opel24....radia-kostka/ ,

bo w sumie o  radio się rozchodzi ,mam  problem nie mam prądu na jednym bezpieczniku .

20170112_084315-300x225.jpg

 

20170112_084258-300x225.jpg

 

Większe zdjęcia na mojej podstronie http://bajorek.com.p...s/?page_id=429. żeby nie obciążać  forum .



Użytkownik baru0 edytował ten post 12 styczeń 2017 - 10:33

  • 0





Podobne tematy: Collapse