Skocz do zawartości

Znajdź zawartość

Wyświetlanie wyników dla tagów 'podciśnienie' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukaj za pomocą tagów

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukaj przy użyciu nazwy użytkownika

Typ zawartości


Forum

  • forum.opel24.com
    • Informacje i ogłoszenia
    • Na każdy temat
  • Porady oraz dyskusje dotyczące poszczególnych modeli Opla
    • Opel Adam - Forum
    • Opel Agila - Forum
    • Opel Ampera - Forum
    • Opel Antara - Forum
    • Opel Astra - Forum
    • Opel Calibra - Forum
    • Opel Combo - Forum
    • Opel Corsa - Forum
    • Opel Frontera - Forum
    • Opel Insignia - Forum
    • Opel Kadett - Forum
    • Opel Meriva - Forum
    • Opel Mokka - Forum
    • Opel Omega - Forum
    • Opel Signum - Forum
    • Opel Sintra - Forum
    • Opel Tigra - Forum
    • Opel Vectra - Forum
    • Opel Vivaro i Movano - Forum
    • Opel Zafira - Forum
    • Pozostałe modele
  • Motoryzacja - ogólnie
  • OPEL24 Riders
  • Porady dla kupujących samochód

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Od tej daty

    Do tej daty


Ostatnia aktualizacja

  • Od tej daty

    Do tej daty


Filtruj po ilości...

Dołączył

  • Od tej daty

    Do tej daty


Grupa podstawowa


Lokalizacja


Inna marka


Silnik


Nadwozie

Znaleziono 2 wyniki

  1. Witam. Jako że nie znam ogarniętego mechanika który ogarnia eco teca chciałbym się poradzić was użytkowników. Posiadam Viki B 2.2 dti z pompą vp44 sterownikiem psg5. Walczę z brakiem mocy na kompie niby wszystko jest ok, turbo niby dmucha tak jak chce komputer, pompa daje dawke 5mg a kąt wtrysku jest taki jak podaje żądanie ecu.... Vmax jaki mam to 175/180 km/h gdzie inne vectry niby spokojnie cisną 200 i więcej. Podczas wciskania gazu nie czuć tego ,, kopa,, zbiera sie jakby chciał a nie mógł. A jak jest zimny to totalnie nie chce jechać. Auto nie kopci nie stuka, nie kuleje na obrotach, chodzi równiutko i cicho a mocy brak co jest troche irytujące.... Rzeczy które wymieniłem: - przepływomierz nówka boscha -filtry, oleje, - pompa vacum Cięgiełko od turbo zaciąga od razu i trzyma ładnie nie ma luzów, egr mam wyłączony i jest domknięty. Ma ktoś jakiś pomysł? Auto ma 270.000 przebiegu oryginalny gdyż auto kuoione od tescia a ten ma go od nowości. Jak ktoś zna kogoś z okolic pomorza bądź może mi pomóc to proszę o info. Pozdro :)
  2. Cześć. Od pewnego czasu jeździłem z popękanym przewodem podciśnienia - te gumki co go trzymaja już popękały ze starości. Auto, zdaje się, łapało lewe powietrze przez co spalanie miałem nie tak. "Nowy" przewód już jeździł ze mną od pewnego czasu w aucie ale dopiero teraz miałem czas go wymienić. Co się dzieje...Zegary bardzo dziwnie się zachowują. Przyspieszam do, powiedzmy, 60km/h a wskazówka paliwa opada o jakieś 4mm. Czy to jest normalne? Opadała wcześniej ale nie aż tak. Może wężyk jakiś do bani choć dmuchałem w niego i jest drożny. Może odłączyć akumulator na chwilę. Może komputer ma pokręcone od tego lewego powietrza i podaje jakby ono dalej było? Wężyk podpięty poprawnie - stojąc nad maską od chłodnicy, czerwony na lewo do filtra powietrza, czarny na prawo. HELP! (PS. dla zainteresowanych filmik http://www.sendspace.pl/file/54e4d8cbbe0dcaa92c32533)
Partnerem serwisu: Fabryka kart plastikowych LiderKarty
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.