Skocz do zawartości

Znajdź zawartość

Wyświetlanie wyników dla tagów 'zimno' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukaj za pomocą tagów

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukaj przy użyciu nazwy użytkownika

Typ zawartości


Forum

  • forum.opel24.com
    • Informacje i ogłoszenia
    • Na każdy temat
  • Porady oraz dyskusje dotyczące poszczególnych modeli Opla
    • Opel Adam - Forum
    • Opel Agila - Forum
    • Opel Ampera - Forum
    • Opel Antara - Forum
    • Opel Astra - Forum
    • Opel Calibra - Forum
    • Opel Combo - Forum
    • Opel Corsa - Forum
    • Opel Frontera - Forum
    • Opel Insignia - Forum
    • Opel Kadett - Forum
    • Opel Meriva - Forum
    • Opel Mokka - Forum
    • Opel Omega - Forum
    • Opel Signum - Forum
    • Opel Sintra - Forum
    • Opel Tigra - Forum
    • Opel Vectra - Forum
    • Opel Vivaro i Movano - Forum
    • Opel Zafira - Forum
    • Pozostałe modele
  • Motoryzacja - ogólnie
  • OPEL24 Riders
  • Porady dla kupujących samochód

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Od tej daty

    Do tej daty


Ostatnia aktualizacja

  • Od tej daty

    Do tej daty


Filtruj po ilości...

Dołączył

  • Od tej daty

    Do tej daty


Grupa podstawowa


Lokalizacja


Inna marka


Silnik


Nadwozie

Znaleziono 2 wyniki

  1. Witam wszystkich. Piszę z prośbą o pomoc w sprawie klimatyzacji w samochodzie Opel Corsa C 2002, benzyna 1.2 75 KM. Klimatyzacja jest manualna. Problem polega na tym, iż bardzo szybko straciła swoją moc chłodzenia. O ile miesiąc temu chłodziła całkiem dobrze, o tyle dzisiaj tj. po przejechaniu ok. 1500 km już nie chłodzi, a grzeje. Czy może to być problem nieszczelności układu, może jakiś bezpiecznik się przepalił? Szczerze mówiąc w tych kwestiach jestem "zielony". : SMILE : Ponadto, czy po załączeniu klimatyzacji powienien od razu załączyć się również wiatrak chłodnicy? Zauważyłem, że właśnie się nie załącza. Serdecznie pozdrawiam. PS: Korzystałem z wyszukiwarki, jednak nie znalazłem podobnego tematu. Za ewentualnego dubla, przepraszam.
  2. Witam Wszystkich, jestem nowy na forum, zwracam się z prośbą o pomoc w diagnozie mojego auta. Mam specyficzny problem z moja vectra, posiada silnik 2.2 16v z instalacja LPG LOVATO, po nocy bądź też postoju w dni gdzie temperatura jest bliska 0 stopni Celsjusza, podczas uruchomienia silnika auto wchodzi na około 2,5 tyś obrotów i automatycznie zapala się kontrolka od trybu awaryjnego i kontroli trakcji (TC), wtedy silnik potrafi sam podnieść obroty do 3 tyś ( brak reakcji pedału gazu), po chwili przebiera jak by nie paliło na wszystkie zawory i obroty schodzą na 800 tyś, po wyłączeniu silnika i ponownym rozruchu dzieje się to samo, po 3 czasami do 5 odpaleń samochodu wszystko się naprawia, już nie zapala się tryb awaryjny ani TC, auto chodzi jak by nic się wcześniej nie działo, na ciepłym silniku zero błędów na komputerze, za to na zimnym wywala błąd P0609 (0609 Wewnętrzny moduł kontroli sterownika - nieprawidłowe napięcie Vss B"). I jeszcze dodam że gdy temperatura otoczenia jest gdzieś w okolicach 10 stopni Celsjusza to nawet po długim postoju auta, auto odpala i wszystko jest dobrze. - Przepustnica czyszczona Pomoże ktoś zdiagnozować problem???
Partnerem serwisu: Fabryka kart plastikowych LiderKarty
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.