Skocz do zawartości

Znajdź zawartość

Wyświetlanie wyników dla tagów 'zimny silnik' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukaj za pomocą tagów

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukaj przy użyciu nazwy użytkownika

Typ zawartości


Forum

  • forum.opel24.com
    • Informacje i ogłoszenia
    • Na każdy temat
  • Porady oraz dyskusje dotyczące poszczególnych modeli Opla
    • Opel Adam - Forum
    • Opel Agila - Forum
    • Opel Ampera - Forum
    • Opel Antara - Forum
    • Opel Astra - Forum
    • Opel Calibra - Forum
    • Opel Combo - Forum
    • Opel Corsa - Forum
    • Opel Frontera - Forum
    • Opel Insignia - Forum
    • Opel Kadett - Forum
    • Opel Meriva - Forum
    • Opel Mokka - Forum
    • Opel Omega - Forum
    • Opel Signum - Forum
    • Opel Sintra - Forum
    • Opel Tigra - Forum
    • Opel Vectra - Forum
    • Opel Vivaro i Movano - Forum
    • Opel Zafira - Forum
    • Pozostałe modele
  • Motoryzacja - ogólnie
    • Ogólne porady techniczne
    • Sam Naprawiam - Opel, gotowe poradniki napraw
    • Odszkodowania, porady prawne
    • Warsztaty Samochodowe
  • OPEL24 Riders
    • Klubowicze i ich auta
    • Gadżety klubowe
    • Zloty i spoty
  • Porady dla kupujących samochód
    • Poradniki kupującego Opla
    • Zareklamuj swoje usługi na forum

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które...


Data utworzenia

  • Od tej daty

    Do tej daty


Ostatnia aktualizacja

  • Od tej daty

    Do tej daty


Filtruj po ilości...

Dołączył

  • Od tej daty

    Do tej daty


Grupa podstawowa


Lokalizacja


Inna marka


Silnik


Nadwozie

Znaleziono 5 wyników

  1. Witajcie, Mam problem w Oplu Insignia, silnik diesel, 2,0 160 KM, rocznik 2011: A. Wyskakuje mi na 5 sekund kontrolka NISKIE CIŚNIENIE OLEJU - WYŁĄCZ SILNIK, kiedy rano odpalam auto na zimnym silniku. Tylko kiedy temperatura na dworze spada poniżej 5 stopni, jak jest cieplej sygnalizacji nie ma. B. Wyłączam wtedy silnik, odczekuję chwilę i odpalam ponownie, sygnalizacji już nie ma. I tak przy każdym odpaleniu po nocy, na zimnym silniku jak jest zimniej na dworze. C. Kiedy ruszę autem po drugim odpaleniu, przy dodaniu "gazu" słyszę delikatny gwizd. Kojarzycie co może być przyczyną? Będę wdzięczny za uwagi. Pozdrawiam!
  2. Witam Serdecznie Posiadam Opla Merivę 1.7 CDTI z 2003 r. Mam problem z odpaleniem auta na zimnym silniku. Zapalam i prawie od razu gaśnie - i tak kilka razy zanim dobrze się nagrzeje i mogę jechać. Słychać przy tym nierówną pracę silnika, a wręcz takie zrywy. Najczęściej na początku po odpaleniu od razu gaśnie a po 2-3 razem chodzi już dłużej - wtedy gazuję i próbuje jechać, często po kilku metrach mi znowu gaśnie. Jak już się rozgrzeję to jadę i nie ma problemu. Powtarza się on jak samochód dłużej stoi w bezruchu, przy niskiej temperaturze. Samochód dwukrotnie był sprawdzany na komputerze (za każdym razem u innego mechanika) i nic nie wykazało. Czy ma ktoś jakiś pomysł co to może być? Ja jestem samochodowym żółtodziobem który wydał ostatnio na naprawę 1600 zł i chciałbym choć trochę mieć jasność co to może być i jaki może być tego koszt. Nie wiem czy to jest jakoś bardzo istotne ale od ponad 3 miesięcy dojeżdżam do pracy zaledwie 5,5 km, wcześniej dojeżdżałem 30 km w jedną stronę, może więc problem z tym że akumulator w tak krótkim czasie niewystarczająco się ładuje?
  3. Witam. Opel Corsa B 1.4 44kW. 1996r. Na początku napisze iż wymienione są świece, kable zapłonowe, silniczek krokowy. Gaz BRC. Moja biedna Corsina ma dziwny objaw. Na zimnym silniku autko sunie jak strzała, nie mam żadnych przeciwwskazań. Nie ważne jaka temperatura -10 czy 30 autko pali na dotyk bez użycia gazu. Silnik pracuje stabilnie. Problem zaczyna sie jak sie zagrzeje. Pali mi około 14 l gazu / 100km. Podczas dodawania gazu ( nie ważne na jakim biegu ) w początkowej fazie ma tzw " martwy pkt " (Zamiast przyśpieszać to zamula). Wiadomo dodam więcej gazu to idzie normalnie tylko musi przejść przez Martwy. Zachowanie jest podobne na benzynie. Więc nie wiąże tego z instalacja gazową. Czy ktoś miał podobny problem i jak z nim walczyć? Z góry Dziękuję. Pozdrawiam.
  4. Witam Wszystkich, jestem nowy na forum, zwracam się z prośbą o pomoc w diagnozie mojego auta. Mam specyficzny problem z moja vectra, posiada silnik 2.2 16v z instalacja LPG LOVATO, po nocy bądź też postoju w dni gdzie temperatura jest bliska 0 stopni Celsjusza, podczas uruchomienia silnika auto wchodzi na około 2,5 tyś obrotów i automatycznie zapala się kontrolka od trybu awaryjnego i kontroli trakcji (TC), wtedy silnik potrafi sam podnieść obroty do 3 tyś ( brak reakcji pedału gazu), po chwili przebiera jak by nie paliło na wszystkie zawory i obroty schodzą na 800 tyś, po wyłączeniu silnika i ponownym rozruchu dzieje się to samo, po 3 czasami do 5 odpaleń samochodu wszystko się naprawia, już nie zapala się tryb awaryjny ani TC, auto chodzi jak by nic się wcześniej nie działo, na ciepłym silniku zero błędów na komputerze, za to na zimnym wywala błąd P0609 (0609 Wewnętrzny moduł kontroli sterownika - nieprawidłowe napięcie Vss B"). I jeszcze dodam że gdy temperatura otoczenia jest gdzieś w okolicach 10 stopni Celsjusza to nawet po długim postoju auta, auto odpala i wszystko jest dobrze. - Przepustnica czyszczona Pomoże ktoś zdiagnozować problem???
  5. Witam wszystkich, Mam taki problem z moją Astrą (G; 16V 100KM; automat; LPG), że na zimnym silniku nie chce mi odpalić. Jestem świeżym posiadaczem tego samochodu i powiem szczerze, że nie wiem gdzie szukać przyczyny, a wskazówek jest dużo. Może ktoś z Was będzie w stanie mi pomóc, po tym co wymienię: 1) chciałem odpalić na lekkim mrozie, wszystko normalnie, przełączam na benzynę, odpalam i słychać normalny rozruch, coś ruszyło ale tak zaczęło dusić się, przejechałem może z jeden metr i zgasiłem silnik na chwile 2) chciałem drugi raz odpalić, też słychać normalny rozruch, ale nie odpala... i od tego czasu w ogóle nie chciał odpalić. próbowałem na benzynie, na "pomiędzy" i na gazie i na wszystkim tylko było słychać rozruch i nie chciał odpalić. - świeci się kontrolka akumulatora - działa radio, nawiew (zimny, bo ciepłe powietrze nie leci jak nie jest odpalony silnik) - kontrolki na przełączniku gaz/benzyna są na czerwono, a benzyny jest 25l, a gazu jeszcze wczoraj było normalnie sporo - kontrolka żółta - po wielu próbach odpalenia było czuć gaz, przestraszyłem się i otworzyłem okno by wywietrzyć - po wielu próbach pojawiły się nowe kontrolki: - czerwona oleju silnikowego - żółta "emisji spalin" z piorunem (tak wyglądało) w środku Bardzo proszę o pomoc, bo nie wiem co mam zrobić. Zaparkowałem wczoraj niedaleko domu na ulicy. Nie mam garażu ani jeszcze narzędzi, nawet prostownika (dopiero kupię jutro pewnie). Nie wiem czy wołać mechanika czy coś robić, ale na ulicy co ja tam zrobie
Partnerem serwisu: Fabryka kart plastikowych LiderKarty
×

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.