Skocz do zawartości

Silnik gaśnie po jakimś czasie na wolnych obrotach i wyskakuje ograniczona moc silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich jestem nowy na tym kanale posiadam Opla Astrę J 1.7 diesla mam problem silnik odpala na wysokich obrotach normalnie chodzi Ładnie równo ale po jakimś czasie gaśnie i wyskakuje błąd ograniczona moc silnika po przekręceniu kluczyka znowu auto odpala wkręca się na obroty ale na biegu jałowym jakiś czas schodzi i gaśnie i znowu wyskakuje ograniczona moc silnika możecie mi powiedzieć co to jest Co może być przyczyną tego Pozdrawiam i dziękuję za informację

54 minuty temu, sajmon napisał:

Co może być przyczyną tego

Na przykład dziura ozonowa, może też sąsiad.

Wnioski wyciągnij sam.

Tu nie forum wróżek.

Wepnij w kompa , jest błąd o mocy będą błędy w sterowniku. Przyczyn ogrom, od zasyfionego scv po dogorywajacy czujnik wału lub wałka 

2 godziny temu, sajmon napisał:

Witam wszystkich jestem nowy na tym kanale posiadam Opla Astrę J 1.7 diesla mam problem silnik odpala na wysokich obrotach normalnie chodzi Ładnie równo ale po jakimś czasie gaśnie i wyskakuje błąd ograniczona moc silnika po przekręceniu kluczyka znowu auto odpala wkręca się na obroty ale na biegu jałowym jakiś czas schodzi i gaśnie i znowu wyskakuje ograniczona moc silnika możecie mi powiedzieć co to jest Co może być przyczyną tego Pozdrawiam i dziękuję za informację

Dziękuję bardzo podpiąłem komputer wyskoczył czujnik ciśnienia paliwa kupię wymienię i zobaczę co dalej

Czuję przez skórę, że zaraz tu wrócisz.

To, że czujnik, to nie znaczy, że czujnik jest popsuty.

Ale jak nie dajesz danych, to se wymieniaj.

Zacznij może od filtra czy był wymieniany