Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Oj kolego chyba chyba nie piszesz prawdy. 

Ja w swoim radiu od Antary T&C mam wyprowadzone złącze USB mikrofon i AUX i głównie mi o to chodzi bo wszystkie radia na alii do opla będą miały te same złącza ale jak pisałam aby mieć oryginalnie mikrofon do rozmów trzeba to sobie zrobić samemu. Chyba nie rozumiesz co to jest plung&play. To oznacza że jeśli masz coś w swoim aucie już podłączone to zmiana radia na dedykowane do auta powinno działać. W swoim długim życiu nie spotkałam się aby chińskie radio idealnie pasowało zamiast fabrycznego. Mam nadzieję że wiesz co to złącze fakra i ile pinów jest w nim za co odpowiedzialne. Bo podpięcie radia od chińczyka nie jest trudne bo jak sam pisałeś wspinasz i działasz ale tylko z zasilaniem i głośnikami. Nawet głupie złącze od anteny niekiedy nie posiada zasilania anteny dachowej. Taki niebieski przewód w kostce. 

https://forum.opel24.com/topic/102550-kupi%C4%99-kiesze%C5%84-radia-do-meriva-a/page/4/#findComment-814397

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Oj, Koleżanko, chyba w swoim długim życiu, jak piszesz, pozjadałaś wszystkie rozumy, jeśli pozwalasz sobie na pisanie takim protekcjonalnym tonem do interlokutora, o którym nic nie wiesz: "chyba nie rozumiesz co to jest plung&play",  "mam nadzieję że wiesz co to złącze fakra i ile pinów jest w nim" i tym podobne kawałki o "takim niebieskim przewodzie w kostce".  A wystarczyło przeczytać ze zrozumieniem zdanie:  "to jest P&P. Pod warunkiem, że kupujesz u Chińczyka radio przeznaczone dla Merivy A, a nie dla Antary C, czy innej Astry Z", i nie powtarzać z uporem, że "w radiu od Antary, w Meriwie działa tylko zasilanie i głośniki", gdy mowa jest o radiu dedykowanym Merivie. Powtórzę zatem tylko: w radiu przeznaczonym DLA MERIVY A, po podłączeniu wszystkiego zgodnie z instrukcją i malunkami działa WSZYSTKO: i zasilanie, i głośniki, i mikrofon z kompletu, i tylna kamera z kompletu, i dwa tylne wejścia USB, prócz przedniego, i dodatkowe wejścia wideo i audio, i zasilanie anteny radiowej, i sterowanie z kierownicy.  I może jeszcze dopowiem: spotkałem chińskie radio, które idealnie pasuje zamiast fabrycznego. Mam je w aucie.

https://forum.opel24.com/topic/102550-kupi%C4%99-kiesze%C5%84-radia-do-meriva-a/page/4/#findComment-814401

W dniu 15.11.2024 o 23:17, Collie2 napisał:

DLA MERIVY A, po podłączeniu wszystkiego zgodnie z instrukcją i malunkami działa WSZYSTKO: i zasilanie, i głośniki, i mikrofon z kompletu, i tylna kamera z kompletu, i dwa tylne wejścia USB, prócz przedniego, i dodatkowe wejścia wideo i audio, i zasilanie anteny radiowej, i sterowanie z kierownicy.

Rozwiń  

A gdzie ja piszę o komplecie z zakupu.

Wyjęłam CDMP3 i podłączyłam  T&C i działało tyle że bez mikrofonu USB i AUX które wpięłam do oryginalnej kostki. Piszę tu o chińczyku który zamiast tych oddzielnych złącz z tyłu radia USB itd. mógł je mieć wprowadzone do głównej kostki. I wówczas masz P&P czyli wypinasz stare wkładasz nowe i wszystko działa jak w oryginale.

Dedykowane radio nie kosztuje tyle co chińczyk.

Ja żeby chcąc wrócić do oryginału wpięłam w kostkę chińczyka dwa piny do mikrofonu. Tego z kompletu nie będę używać. Tam gdzie są piny od AUX i USB w kostce oryginalnej w chińczyku nie ma nic i nie będzie to przeszkadzać.

https://forum.opel24.com/topic/102550-kupi%C4%99-kiesze%C5%84-radia-do-meriva-a/page/4/#findComment-814477

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Polityka prywatności