Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, ja37 napisał:

Ok.

Czyli przez 45 minut trzyma.

A za 2 dni już nie.

Był kontrast i sprawdzanie "latarką"?

Nie no działała ze 3 dni nawet dobrze :) nie było latarki UV ale teraz pojedzie do miejscowego szamana i zobaczymy co on powie.

No a coś na temat tej kostki czy tam na przewodzie powinien byc + i - czy tylko plus na obydwóch pinach wtyczki na której są oba zwarte ?

Nie mam pojęcia, czy masz kompresor ze sprzęgłem, czy bez.

Więc nie będę wprowadzał w błąd.

• Like 1

Z tym silnikiem co napisałeś(A1.4xer) przeważnie występowała sprężarka Sander PXE16 albo Denso .To sprężarka ze sprzęgiełkiem…

Teraz, peplunio napisał:

Z tym silnikiem co napisałeś(A1.4xer) przeważnie występowała sprężarka Sander PXE16. To sprężarka ze sprzęgiełkiem…

No podejrze i dam znać właśnie nie jestem pewny bo wydaje mi sie ze wcześniej na tej kostce było napięcie a teraz jest zwarcie jak by na dwóch pinach plus

No to jak  jest zwarcie, to co się dziwisz,  że klima nie działa. We wtyczce ma być stała masa na jednym pinie  a 12 V na drugim . Inaczej sprzęgiełko nie zadziała. Szukaj zwarcia zatem…

2 minuty temu, peplunio napisał:

No to jak  jest zwarcie, to co się dziwisz,  że klima nie działa. We wtyczce ma być stała masa na jednym pinie  a 12 V na drugim . Inaczej sprzęgiełko nie zadziała. Szukaj zwarcia zatem…

Tylko ja mowie o tym wtyku to do sprzęgła jest ? On jest od dołu na sprężarce

2 minuty temu, peplunio napisał:

Zrzutekranu2025-08-05075013.png.3d84060cd9c084b37738803bb7ca9e39.png

Ale innego wtyku nie ma na tej sprężarce przecież…To jedyna wtyczka do sprężarki na sprzęgiełko…Zresztą zrób fotke swojej sprężarki a nie z neta  to wiele wyjaśni…

Podejrzewam, że to zawór, a sprężarka jest bez sprzęgła.

5 minut temu, ja37 napisał:

Podejrzewam, że to zawór, a sprężarka jest bez sprzęgła.

Na ten zawor powinien iść plus i minus ?

5 minut temu, ja37 napisał:

Ja podejrzewam, nie wiem na pewno.

Wstawiasz jakieś zdjęcia z neta, które nic nie mówią.

Sprawdź, co masz, albo zrób realną fotę.

Nie chcesz dać nic od siebie widzę, to czekaj na pomoc.

• Like 1