Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, czy ma ktoś z Was może doświadczenie we wspomnianym temacie ?

Czyszczenie, mycie regeneracja sondy lambda przed katalizatorem ?

Sonda raz na jakiś czas pokazuje błąd P0134 i zwiększyło się prawdopodobnie spalanie.

Jeśli tak to jak mając ją wyjętą to zrobić, jakim środkiem ? Czy ma sens umycie (pomoczenie w słoiku) ją na przykład sprayem twr do czyszczenia hamulcow lub k2 do mycia felg ?

Edytowane przez amigancik

https://forum.opel24.com/topic/108707-czyszczenie-mycie-regeneracja-sondy-lambda-przed-katalizatorem/

Znajomy w Fiacie panda stosował ten preparat , podobno jest to tam bardzo popularny przypadek i najsensowniejsze rozwiązanie . Poczytaj o specyfiki i o opiniach . Czy zmywacze do układu hamulcowego nie będą zbyt agresywne to sobie ręki nie dam uciąć .

https://allegro.pl/oferta/srodek-do-czyszczenia-sondy-pro-tec-oxicat-p1180-375-ml-13291539040

Marcinie to środek raczej prewencyjny, czyli dolewamy do benzyny i ciężko stwierdzić jego skuteczność nawet, niby na cały układ taki kompleksowy...

Mnie bardziej się rozchodzi o to aby mając sondę wykręconą ją w czymś umyć, na YT widziałem chińczyka co furorę w poradach robi i on niby w płynie do mycia toalet moczy 5 min po czym wyciera... 

No ale może ktoś jeszcze miał jakieś doświadczenia w temacie... ?

Pozdrawiam

19 godzin temu, Marcin 83 napisał:

Czy zmywacze do układu hamulcowego nie będą zbyt agresywne

toż to zwykła benzyna ekstrakcyjna tyle że w sprayu...

A nie lepiej zainteresować sie tym, dlaczego mieszanka nie jest taka jak trzeba?

Według mnie nic, żadne płukanie, dodatki nie pomogą.

CZASEM pojawia się błąd P0134 na tej mojej starej oryginalnej...

wybierz sobie odpowiedź:

• „Czasem warto też użyć argumentów zamiast pustych frazesów.”

• „Czasem warto też pomyśleć, zanim się coś napisze.”

• „Czasem warto użyć mózgu… do napisania czegoś sensownego.”

CZASEM warto posiedzieć nad logami - wiesz co to?

Jak nie wiesz, to see you.

Ja nie mam zamiaru siedzieć, wolę sie pobawić z wnuczkiem.

EDYTA

Za taka odpowiedź jeszcze 10 lat temu byś dostał banana na osłodę.

Nie kcę tego bo zostanie ci tiktok tylko ;)

Teraz sobie szukaj w IA, czy AI jak to zwał.

Papatki.

zupełnie cię nie rozumiem, od początku mnie atakujesz, próbujesz umniejszać, obrażasz, z bananami wyskakujesz... jakieś tiktoki mówisz żebym szukał w ai ehhh po co w takim razie w ogóle to piszesz, lepiej ci po tym chociaż ??? przecież sam w ten sposób zaśmiecasz to forum takimi odpowiedziami... które potem jak ktoś zechce przeczytać to będzie przewijał te odpowiedzi...

Edytowane przez amigancik