Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

jesli zastanawiasz się który wybrać dołożę swoje spostrzeżenia bo mialem Tico i długo zastanawiałem się prze zakupem czy może jednak CC. Przeważył jednak wynik bardzo małeg o zużycia paliwa, oraz bezawaryjność w porównaniu do CC, to się sprawdziło ale miałem nowe z salonu przejechałem niecale 100tyś i nic oprócz świec, ustawiania zaworów, opon, płynów, klocków, nie dołożyłem. Niestety zepsuli mi w serwisie ASO gdzie brak wiedzi i niestaranność macherów to spowodowała. Sprzedałem i przyznam się bardzo szybko podjęta decyzja wspólnie z żoną mimo bezawaryjności i 4L/100km (czasami niecałe) jak również tego że miało to być drugie auto w domu. Powód widziałem stłuczkę gdzie stałem po prawej stronie w korku a obok po lewej równolegle stały dwa Tico, VW golf nie wyhamował jadąc lewym pasem i na dohamowaniu prędkość szacuję ok 20-30 uderzył w Tico, rozległość uszkodzeń praktycznie autko skróciło się o 1/3 kosztem nie komory silnika którą został napchniety na drugie Tico stojące przed nim lecz kosztem przestrzeni pasażerów. Tak, tak oba Tica straciły przestrzeń pasażerów. Wszyscy w korku z współczuciem patrzyli na moje ocalałe. Ten widok sprzed kilku lat mam w oczach do dziś, nie powiem czy przy tak lekkim uderzeniu CC miałoby podobne rozległości uszkodzeń czy mniejsze ale wyleczyłem się z małych autek do końca życia.

https://forum.opel24.com/topic/11353-cc-900/page/4/#findComment-257076

• Odpowiedzi 49
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Gość Anonymous

Suzuki swift. Tylko te starsze.

Kumpel jeździ 6 lat i drze go po takich drogach że w pale się nie mieści,na pewno się na inne auto nie zamieni.

W brew pozorom części są tanie i dostępne.

Ja kupie żonce swifta.

1.0 benza 3 cylinderki.

https://forum.opel24.com/topic/11353-cc-900/page/4/#findComment-257054

Gość Anonymous

Nie będziemy się przekomarzać na forum kto ma rację , bo to totalna bzdura.

Kumpel kupił 2 miechy temu amorki i tak kosztowały.

Może 1,3 GT ma inne amorki , twardsze niż 1.0

Pozdro.

https://forum.opel24.com/topic/11353-cc-900/page/4/#findComment-256480

Witam

jesli zastanawiasz się który wybrać dołożę swoje spostrzeżenia bo mialem Tico i długo zastanawiałem się prze zakupem czy może jednak CC. Przeważył jednak wynik bardzo małeg o zużycia paliwa, oraz bezawaryjność w porównaniu do CC, to się sprawdziło ale miałem nowe z salonu przejechałem niecale 100tyś i nic oprócz świec, ustawiania zaworów, opon, płynów, klocków, nie dołożyłem. Niestety zepsuli mi w serwisie ASO gdzie brak wiedzi i niestaranność macherów to spowodowała. Sprzedałem i przyznam się bardzo szybko podjęta decyzja wspólnie z żoną mimo bezawaryjności i 4L/100km (czasami niecałe) jak również tego że miało to być drugie auto w domu. Powód widziałem stłuczkę gdzie stałem po prawej stronie w korku a obok po lewej równolegle stały dwa Tico, VW golf nie wyhamował jadąc lewym pasem i na dohamowaniu prędkość szacuję ok 20-30 uderzył w Tico, rozległość uszkodzeń praktycznie autko skróciło się o 1/3 kosztem nie komory silnika którą został napchniety na drugie Tico stojące przed nim lecz kosztem przestrzeni pasażerów. Tak, tak oba Tica straciły przestrzeń pasażerów. Wszyscy w korku z współczuciem patrzyli na moje ocalałe. Ten widok sprzed kilku lat mam w oczach do dziś, nie powiem czy przy tak lekkim uderzeniu CC miałoby podobne rozległości uszkodzeń czy mniejsze ale wyleczyłem się z małych autek do końca życia.

wszystkotomoge jedynie potwierdzic

fakt ze tak jest stal sie tez powodem tego ze tico tylko w polsce jako jedynym kraju europy mialo homologacja na poruszanie sie po dorgach gdzie indziej wlasnie z tego powodu jej nei mialo

raz widzaielm jak maluch wymusil pierszenstwo na tico - w maluczku odpadl zderzak i maska pojechala lekko w strone czyby

tic przewrocone na bok wgneicione bylo z prawej strony tak ze fotel pasazera i polowa tylnej kanapy wlasiwie nie istnaily nie mowiac juz o dachu ktory potem szedl w szpic i mial ostry spad na obie storny

https://forum.opel24.com/topic/11353-cc-900/page/4/#findComment-256438