Skocz do zawartości

pompa wtryskowa sonda:)

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżdżę od bardzo niedawna astrą II 2,0 dti i się obawiam, że padnie mi ta sławna pompa wtryskowa (przebieg 150tys). Stąd chcę zrobić ankietę komu padła a komu nie a jesłi tak to przy jakim przebiegu. Prosze sie wpisywać!! Może w przybliżeniu ustalimy jaki jest mniej wiecej procent padających pomp w naszych astrach jeżdżacych na maicerzystym paliwie.

https://forum.opel24.com/topic/14213-pompa-wtryskowa-sonda/

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

a jakie są objawy padającej pompy wtryskowej?

Poniżej odpowiedź kol. Brzozy na takie samo pytanie w innym temacie:

"arkgas napisał/a:

Czy pompa, kończąć życie, ma jakiekolwiek wczesniejsze objawy?

arkgas, nie zamartwiaj sie na przyszłość Co ma nastąpić to będzie A wracając do wątku to rzadko sie zdarza by były jakieś objawy Pada praktycznie od razu gdy pali sie sterownik [czyli elektronika] i czasami trochę są objawy gdy zaciera sie nam przestawiacz konta wtrysku [jest to uszkodzenie mechaniczne] i tu objawy sa najczęściej takie że nie chce palić gdy jest gorący silnik ,a gdy zimny przeciwnie -pali od strzału!! No i juz na koniec gdy nam nie chce palić rano -lub zapala ale gaśnie !! to śą inne przyczyn nie pompa . Najczęściej jest to oznaka zapowietrzania układu .I tu należy zwrócić baczną uwagę na układ zasilania pompy , aby nie odpalać na siłę aż rozrusznik dymi lub na hol itp spraje w areozolu bo tu do spalenia i uszkodzenia tej pompy bardzo blisko!! A na koniec poznałem , a raczej syn użytkownika VB który to ma 560 tys i śmiga dalej Jednak stwierdził ze pompkę wozi do odpowietrzania w bagażniku ,i była juz kilka razy niezbędna do odpalenia!!"

Myślę, że lepszej odpowiedzi nie znajdziesz :(

A wracając do tematu. Pompa (sterownik) padła przy przebiegu 150 tys. miesiąc po zakupie :)

https://forum.opel24.com/topic/14213-pompa-wtryskowa-sonda/#findComment-232211