Skocz do zawartości

Lampka kontroli żółta - Corsa B 95r. City

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 29
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Gość andrzej_m55
chuliganus, widzisz to jest chyba bardzo nie cierpliwy człowiek bo 10-tej z min skopiował post i podpiął (usunąłem go) więc nie czyta co jest napisane dla tego tak mu odpisałem ???

Impulsator masz w zegarach, tam gdzie linka wchodzi.

Jak masz na podmianę zegary to podmień.

jeszcze sobie przypomniałem.

Wyjmij radio całkiem i pojeździj ze 2 dni, i jeszcze raz odczytaj błędy.

• 3 miesiące temu...
Gość Anonymous

Witam. Mam podobny problem w corsie żony. W czasie szybkiej jazdy zapala się pomarańczowa lampka. Gdy sprawdziłem błędy wyskoczył błąd 24. Dwa lata temu wymieniałem linkę prędkościomierza oraz akumulator i od tego momentu nie gra radio a DIS pokazuje tylko datę. Ostatnio zauważyłem, że na biegu jałowym i jedynce silnik kręci sie bez problemu natomiast na biegu 2,3, 4 i 5 silnik kręci się do 3 tys. obrotów i zaczyna przerywać. Pomaga tylko zmiana na wyższy bieg ale to staję się niebezpieczne podczas wyprzedzania. Dodam że żona ma corse 1.2 1996 r. silnik C12NZ

Gość andrzej_m55

andzia_1974, na początek zapraszam tu

http://forum.opel24.com/viewtopic.php?t=23972&start=1080#297519

przypuszczam że gazu nie masz może sprawdź wężyki podciśnieniowe i spróbuj jeszcze raz z czytać błędy

wymieniałem linkę prędkościomierza

jak się nie mylę tam powinny być kabelki może one coś nie łączą

24, to impulsator.

Albo coś w prędkościomierzu, może lipna linka, może coś z kabelkiem przy radiu, albo wyświetlaczu(niebiesko/czerwony), może też coś ze złączem 9-pinowym przy kompie.

• 5 tygodni później...
Gość Anonymous

Witam!

Kupiłem używane zegary corsy z takim samym W i nadal bez zmian, samochód się muli i nie przyspiesza. Dodam że radio świeci ale nie gra i nie wyświetla żadnych informacji na wyświatlaczu. Czy tutaj może być przyczyna.

Może coś ci się stało z przewodem od impulsatora?

On idzie od licznika do kompa, po drodze zahacza o TID i radio.

Czerwono/niebieski.