Skocz do zawartości

klimatyzacja - wiatrak nie pracuje

Rekomendowane odpowiedzi

mozliwe ze wiatraki sie lekko zacieraja ale do sprawdzenia kabloteka, przekazniki choc tu masz jak dobrze pamietam przekazniki na pasie przednim razem z kabloteką. Jeszcze mialem kiedys w VC taki przypadek ze wtyczka z kablami nie dochodzila na zapieciu do konca i nie stykało.

https://forum.opel24.com/topic/24203-klimatyzacja-wiatrak-nie-pracuje/page/2/#findComment-411328

przebieg zanizony naszczesie tylko o 50tys km,auto kupilem miesiac temu i od kiedy je mam wszystkie wolne chwile spedzam z autem przez co mam na pienq z zona :/

co do wiatrakow to lekko chodza,czyli razcej sie nie zacieraja bo na 3 tescie zapier...ze szok a na tescie 1 i 2 dygna i tyle czy niedopchna wtyczka gdzies ,tak jak piszesz moze powodowac ze wiatrak tylko dyga (obruci raz)i sie niekreci kiedy powinien,czy to wina wiatraka czy czegos innego np.przekazniki ,kable,ostatnio wiatrak wymontowalem i podawalem mu napiecie z akum i byl bieg 1 i bieg szybki2 tak ze wyglada mi na to ze wiatrak jest ok,mozesz napisac jak sprawdzic przekazniki i kabloteke?chodzi mi o to ktore przekazniki i ktore kable?myslalem ze dziki op com problem sie rozwiaze ale niestety nie:/

pozdr

https://forum.opel24.com/topic/24203-klimatyzacja-wiatrak-nie-pracuje/page/2/#findComment-411440

przebieg zanizony naszczesie tylko o 50tys km,auto kupilem miesiac temu i od kiedy je mam wszystkie wolne chwile spedzam z autem przez co mam na pienq z zona

zglos pisemnie sprzedajacemu, zadajac obnizenia ceny zakupu. bo to oszustwo. przelicz jaka roznica w wartosci auta bylaby gdyby auto mialo te 50kkm wiecej...

mozesz sprawdzic wtyczki, bo jezeli jest tak jak piszesz wyglada to na problem ze sterowaniem

https://forum.opel24.com/topic/24203-klimatyzacja-wiatrak-nie-pracuje/page/2/#findComment-411513

czesc dzieki za zainteresowanie co do auta to niewiadomo ktory wlasciciel cofnal przebieg ostatni mial auto niecaly rok a pierwszy od nowosci do 2008 i nieprowadzil ksiazki serwisowej co jest bardzo dziwne dla nowego auta. zrobil serwis w aso przy przebiegu 35000 km i tyle podejrzewam ze to on cofnal przebieg bo zaoszczedzil na serwisowaniu przez 3 lata jezdzil ,cofnal przebieg i sprzedal auto..juz moje 4 auto z cofnietym przebiegiem porazka normalnie :/ kiedys kupilem skode octavie 2003r z przebiegiem 160 tys a naprawde miala 380tys!!!

a co do wiatrakow to ktore wtyczki sprawdzic?? te od duzego sterownika w lewym nadkolu?juz jedna odlaczylem i tam jest czysto sucho,bo te wtyczki maja gumki dookola zeby sie zanieczyszczenia niedostawaly malo tego jak ja podpiolem to auto niechcialo mi zapalic ,wtyczka niebyla dopchna juz sie przestraszylem ze cos zjeba...m sam niewiem co to moze byc i jak ten problem rozwiazac:/ podejrzewam ze problem z wiatrakami ma cos wspolnego z niedzialajaca klima:/ szkoda ze op com sie nieprzydal:/

https://forum.opel24.com/topic/24203-klimatyzacja-wiatrak-nie-pracuje/page/2/#findComment-411538