Skocz do zawartości

Astra II DTL miga kontrolka od świec i silnika, nie kręci

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem z odpaleniem auta, rozładował mi się akumulator po jakimś czasie wyjąłem go i podłączyłem go do prostownika naładował się i na drugi dzień podłączyłem aku do auta i się zaczęło.

Po przekręceniu kluczyka na zapłon miga mi na przemian kontrolka grzania świec i check engine i coś tak stuka pod maska wraz z mruganiem kontrolek, nie podświetla się licznik kilometrów, a jak chce odpalić to nic się nie dzieje nawet nie zakręci.

Proszę o szybką odpowiedź co się mogło stać

Pozdrawiam.

https://forum.opel24.com/topic/24611-astra-ii-dtl-miga-kontrolka-od-%C5%9Bwiec-i-silnika-nie-kr%C4%99ci/

napisz lepiej czemu ci sie akku rozladowal

jestes pewien ze wszystkie kable sa dobrze podpiete?

Rozładował się bo auto stało z 3 tyg a aku już wcześniej był słaby, ale ostatnio podłączyłem na godzinke pod prostownik i zakręcił, po czym znowu był nie ruszany przez tydz i padł znowu to go podłączyłem na noc i się naładował. Podłączony jest ok zresztą zdejmowałem tylko klemy nic innego nie ruszałem. Przed chwilą zszedłem zobaczyć czy może cos sie zmieniło i okazało się, że wskaźnik kilometrów już się podświetla tylko dodatkowo zaczęły drgać wskazówki od prędkościomierza i obrotomierza, i jak wcześniej na przemian zapala się kontrolka check engine i grzania świec (migają na zmianę bardzo szybko). Zajrzałem pod maskę zeby sprawdzić co tak tak stuka i okazało się ze to przekaźnik 178albo 176 jakoś tak nie pamiętam ale to jest ten czarny co na zdjęciu:

http://images38.fotosik.pl/62/bad6bcf4f18b9de1m.jpg

Wyjąłem go ale problem nie ustał.

Jak nie mogłem zapalić tak nie mogę :wink:

ale to przez aku tak wskaźniki wariują?

Tak, chyba ze stabilizator na liczniku sie uszkodzil i tez nie podaje wlasciwego napiecia na wskazniki.