Skocz do zawartości

Dłużej kręci zanim odpali - świece żarowe , czujnik temperat

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Gość Anonymous

Panowie mam tylko jedno pytnie do tego wszystkiego. Mam podobnie jak kolega wyżej. Sprawdze wszystko po kolei i zobacze czy pomoże. Dodatkowym objawem u mnie to jak już je odpale to unosi się za mna siwy dym? Jaki jest tego powód?Gdzieś kiedyś czytałem że nie powinien być siwy:/

Mozesz wgrać nową około 100zł. :roll:

Zastanawiam sie nad zmiana programu tylko nie wiem czy nie będzie tak ze jak sie polepszy to sie popie... i nic sie nie pogorszy np: spalanie, może by się ktoś wypowiedział co to już zrobił.

Właśnie sprawdziłem po raz kolejny po 24h i już prawie jestem pewien na 100% ze nieszczelność przewodów nadmiarowych powodowała zapowietrzenie sie układu i problemy z odpalaniem na zimnym silniku.

czytałem że nie powinien być siwy:/

Tak jezeli jest to błękitny powiedzmy! To jet objaw spalania oleju silnikowego!! Może być to turbina która zaczeła przepuszczać olej . lub uszczelniacze na zaworach. :roll:

Dodatkowym objawem u mnie to jak już je odpale to unosi się za mna siwy dym? Jaki jest tego powód?Gdzieś kiedyś czytałem że nie powinien być siwy:/

Miałem to samo i czytałem gdzieś ze ponoć to normalny objaw jak sie długo kreci ( tak jak w przypadku zapowietrzonego układu) i ze lepiej siwy przy zapalaniu niż czarny ale jak źle mowie to na pewno ktoś mnie poprawi.

• 1 rok później...

hej panowie kupilem astre g 2.0 disel 2000r mam problem zapalaniem to jest rano pali ok nawet w najwieksze mrozy bo sie zapala siwca pochodzi zz 10 - 15 minut przychodze po 2-4 godzinach swiec juz mmi nie podgrzewa i dluzej krece moze mi ktos pzreslac pare fotek gdzie ten czujnik jest do egulacji swiec mzoe go bym odpial

Gość Mariusz_760301

Czujnik temperatury silnika do wymiany. Mnie dokładnie tak samo robił "w konia". Kup oryginalny Boscha.

Znajdziesz go przy termostacie.

hej panowie czy termostat moze miec cos wspolnego ze zlym dzialaniem temperatury ktory to czujnik wskazuje grzanie swiec

Gość Mariusz_760301

Kurcze poczytaj sobie chłopie - pisałem już w tym tygodniu o tym z 5x!

Jest nowa szukajka - tylko czeka by Ci to znaleźć.

jak bym siedzial tyle co ty yo bym moze znalazl

ni ma zcasu na takie siedzenie akogos tu porposic o rade

jejku juz sie robi problem moze bys pomogl