Skocz do zawartości

Vectra b 1,6 16v 96r. brak napięcia na pompie paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość szymi870

zresetować go przez odłączenie klemy ?? czyli podłączyć pompę na krótko , żeby chodziła cały czas, odpalić i niech pochodzi chwilę ??

Gość Anonymous

Odłącz aku na kilka minut.

czyli podłączyć pompę na krótko , żeby chodziła cały czas, odpalić i niech pochodzi chwilę ??

Tak, ale nie chwilę, tylko do rozgrzania silnika.

Gość szymi870

aku wczoraj odłączyłem na całą noc do ładowania , teraz zapaliłem ją z zasilaniem paliwem na krótko , przełączyłem na gaz i na gazie chodzi , zapala , ale coś klekocze jak zawory w polonezie , zostawić ją ,żeby chodziła na gazie do rozgrzania , czy przełączyć na benzynę i rozgrzać na benzynie , a potem spróbować zapalić już z normalnym podłączeniem pompy ??

nie chce odpalić odkąd zachciało mi się włożenia innego przepływomierza

innego w sensie z innego samochodu/silnika czy innego w sensie z tego silnika i taki sam?

bo jeśli to pierwsze, to mogłeś puścic z dymem ECU

Gość szymi870

podkładałem taki sam z innego silnika , ale chyba dam spokój i pojadę na gazie do mechanika , silnik brzmi jakby na zaworach grał mały chiński cymbalista , a na pompie ani widu ani słychu prądu więc odpuszczę :beer: , dziękuję za pomoc panowie

[ Dodano: Czw Lut 11, 2010 23:08 ]

problem rozwiązany , winna była pompa paliwa i po części ja , pompa po wyjęciu i podłączeniu pod prostownik dostawała wyższe napięcie i chodziła , a w baku po prostu zacinała się , tymczasem ja stwierdziłem ,że nie ma napięcia na kostce bez sprawdzenia kostki :wesoly: wymieniłem pompę i wszystko jest ok , dodam tylko ,że pierwszymi objawami zdychania pompy było ciężkie odpalanie na benzynie raz na jakiś czas ...