Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Mam problem... Zakupiłem Astre F 1.4.I teraz jest kłopot... na poczatku wariowal mi przelacznik swiatel tzn.jak bralem na 0 to dalej brzeczal i nie rozlaczal swiatel,ciezko bylo go ustawic tak zeby bylo wszystko powylaczane.Wiec go rozebralem i przeczyscilem no i zaczal rozlaczac normalnie ale nie dziala potencjometr.po zalozeniu go ... w nocy zauwazylem ze mam brak podswietlenia zegarów.nie wiem czy to jego wina?teraz kolejna sprawa caly czas wl.i wyl. mi sie radio ...mruga. czasem przez dluzszy czas jest ok ale za chwile znowu kilka razy sie wyl.iwl. Kolejna sprawa ... gdy radio wylaczone TiD pokazuje date i h. po wlaczeniu pokazuje tylko h. a gdy wlacze swiatla tid gasnie calkiem.Pokazuje blad 95.nie wiem co mam z nim zrobic.pomozcie czego to moze byc wina...bezpieczniki ok zarowki tez ok.Czyzby tego wszystkiego byla wina Przelacznika?

https://forum.opel24.com/topic/33764-opel-astra-f-elektrykatid-b%C5%82ad-92brak-pod%C5%9Bwietlenia-zega/

Gość zbyszek670

na poczatku wariowal mi przelacznik swiatel tzn.jak bralem na 0 to dalej brzeczal i nie rozlaczal swiatel,ciezko bylo go ustawic tak zeby bylo wszystko powylaczane.Wiec go rozebralem i przeczyscilem no i zaczal rozlaczac normalnie ale nie dziala potencjometr.po zalozeniu go ... w nocy zauwazylem ze mam brak podswietlenia zegarów.nie wiem czy to jego wina?

Jeżeli przed założeniem miałeś podświetlenie to musisz szukać przyczyny gdzie majstrowałeś.Pzdr.

Wiec go rozebralem i przeczyscilem no i zaczal rozlaczac normalnie ale nie dziala potencjometr.po zalozeniu go ... w nocy zauwazylem ze mam brak podswietlenia zegarów.nie wiem czy to jego wina?

Jest to od przełącznika świateł.

Ja chciałem w swojej corsie założyć nową żarówkę w przełączniku i coś pogrzebałem i też tak miałem.

Pomogło dopiero po zakupie nowego przełącznika.

Kolejna sprawa ... gdy radio wylaczone TiD pokazuje date i h. po wlaczeniu pokazuje tylko h. a gdy wlacze swiatla tid gasnie calkiem..Czyzby tego wszystkiego byla wina Przelacznika?

Też przełącznika

.Czyzby tego wszystkiego byla wina Przelacznika?

Tak.