Skocz do zawartości

Znajdź zawartość

Wyświetlanie wyników dla tagów '1.4 60kW 8V C14SE' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukaj za pomocą tagów

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukaj przy użyciu nazwy użytkownika

Typ zawartości


Forum

  • forum.opel24.com
    • Informacje i ogłoszenia
    • Na każdy temat
  • Porady oraz dyskusje dotyczące poszczególnych modeli Opla
    • Opel Adam - Forum
    • Opel Agila - Forum
    • Opel Ampera - Forum
    • Opel Antara - Forum
    • Opel Astra - Forum
    • Opel Calibra - Forum
    • Opel Combo - Forum
    • Opel Corsa - Forum
    • Opel Frontera - Forum
    • Opel Insignia - Forum
    • Opel Kadett - Forum
    • Opel Meriva - Forum
    • Opel Mokka - Forum
    • Opel Omega - Forum
    • Opel Signum - Forum
    • Opel Sintra - Forum
    • Opel Tigra - Forum
    • Opel Vectra - Forum
    • Opel Vivaro i Movano - Forum
    • Opel Zafira - Forum
    • Pozostałe modele
  • Motoryzacja - ogólnie
    • Ogólne porady techniczne
    • Sam Naprawiam - Opel, gotowe poradniki napraw
    • Odszkodowania, porady prawne
    • Warsztaty Samochodowe
  • OPEL24 Riders
    • Klubowicze i ich auta
    • Gadżety klubowe
    • Zloty i spoty
  • Giełda- czyli sprzedam, kupię, zamienię
    • Zareklamuj swoje usługi na forum
    • Sprzedam
    • Poradniki kupującego Opla
    • Kupię
  • Wysypisko tematów
    • Śmietnik

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które...


Data utworzenia

  • Od tej daty

    Do tej daty


Ostatnia aktualizacja

  • Od tej daty

    Do tej daty


Filtruj po ilości...

Dołączył

  • Od tej daty

    Do tej daty


Grupa podstawowa


Lokalizacja


Inna marka


Silnik


Nadwozie

Znaleziono 67 wyników

  1. Witam serdecznie mam Opla corse b 1.4 1993 wersja Joy wersji silnika nie znam wiem że jest na wtrysakach problem jest w tym że za dużo pali bo miałem poprzedni samochód Renault megana coupe 1,6 96r 90km i paliła średni 7-9 max aa Corsa zjada mi te paliwo ostanio zalalem za 100zl plus minus 20l zrobiłem 130km i rezerwa, auto chodzi jak należy obroty się trzymają itp tylko te spalanie ewidentnie za dużo jak na tę auto potrzebuje pomocy, aa i zapala się check nie mogę jednak sprawdzić na kompie bo mój mechanik ma nowszą wtyczkę pod auto, ale check zapala się jak auto się rozgrzeje czyli jak zapalam na zimnym ok jak tylko woda złapie 90 to się pali ponadto auto grzeje ok woda też ok i czasem check gaśnie ale zapala się ponownie silnik krokowy nowy
  2. Witajcie. Posiadam corsę B 1993 rocznik, Od jakiegos roku co jakis czas pojawia się problem z cewką zapłonową, W ciągu roku wymienione zostały 3 sztuki . 1 nówka Magneti Marelli padła po 4 miesiącach i 2 używane z tego ostatnia wytrzymała pół roku. Dziś podczas jazdy wraca problem braku mocy , szarpanie , spadanie obrotów noi palący się chceck. Kable są nowe , świece ok roczne. Co może być przyczyną jeszcze że tak padają w niej cewki >?? gdzie szukać przyczyny?? nie mam pomysłów. Problemy zaczęły się w sobotę . Nic przy niej nie grzebałem nawet nie dotykałem jej , tylko na mrozie otworzyłem maskę na zapalonym silniku zeby zajrzeć poporstu do silnika. Od tego momentu dupa blada. A pół roku miałem już spokój.
  3. Witam. Trafiłem na to forum z dość ciekawym problemem w mojej F-ce 93'. Mianowicie podczas normalnej jazdy silnik pracuje tak jak powinien poza tym, że nie dogrzewa się. Temperatura waha się w okolicach pierwszej białej kreski i tak już pozostaje nawet na długich trasach. Natomiast podczas stania w korku jest zupełnie na odwrót, temperatura skacze powyżej 90'C, a ostatnio podczas deszczu zauważyłem też, że paruje spod maski. Termostat wymieniony razem z rozrządem, bez większego efektu Czy ktoś z was miał kiedyś podobnie i/lub domyśla się co może być przyczyną? Pozdrawiam
  4. Witam wszystkich. Jestem posiadaczem astry f 1.4 60KM z 1991 roku, w czasie jazdy silnik zgasl mi w samochodzie, u nie mogę go odpalić. Iskra jest świece są mokre, pompka paliwowa chodzi, przy sprawdzaniu błędów pokazało kod 13 i 44. Co może być przyczyną?
  5. Witam. mam problem z moim opelkiem. jest to corsa b z 1994 r, z silnikiem 1,4 8 zaworowym, w automacie. Mianowicie chodzi o to : podczas jazdy zdarza się mojemu oplowi znienacka zgasnąć. muszę zjechac na pobocze i ponownie próbować odpalać. przeważnie jest problem z ponownym odpaleniem. muszę parę razy kręcić. Zauważyłem również, że po takiej akcji przy przekreceniu kluczyka nie słychac tego charakterystycznego brzęczenia z okolic środkowego kokpitu. Rano odpala bez problemu, świece wymienione, kopułka sprawdzona. Moze fachowcy mają jakieś sugestie???
  6. Witam, posiadam opla astre f gl 1.4 8v 99'. Problem polega na tym że z dnia na dzień przestal palić. Rozrusznik kręci i to tyle. Od czego zacząć w szukaniu błędu? Czy w tym modelu powinno byc słychać pompe paliwa? Zauważyłem również że nie pali sie kontrolka oleju przy 2 trybie na stacyjce ( tylko check engine i jeszcze jakas ). POZDRAWIAM
  7. Witam szanowne forum,mam taki problem ze swoją Corsą otóż w sobotę kiedy pojawiły się największe upały,podczas jazdy silnik zaczął tracic na mocy,gdy normalnie mi przyspieszał na 4 biegu przy 60km/h to teraz muszę wrzucic na 3 bieg aby przyśpieszyć,po przejechaniu ok 20 km silnik zaczął mi sam zwalniać aż w końcu zgasł,normalnie odpalił za pierwszym razem jechałem dalej (w baku było jeszcze ok 15L paliwa) i to samo powtórzyło się dwukrotnie,zajechałem na stacje,przy otwieraniu kurka wlewu,zaczeło uciekać z niego powietrze co zwykle tak mu sie nie działo,po zatankowaniu do pełna silnik dalej nie miał mocy ale za to już nie gasł,jak myślicie co może być problemem,przewody były wymieniane z miesiąc temu więc to napewno nie one.
  8. Witam pojawił mi się dziwny osad na aku i mam pytanie co to może być czym jest to spowodowane i czy jest to cos groźnego nie znam się w ogóle na mechanice .. Pozdrawiam
  9. Witam, posiadam Opla Astre f 1.4 z 2002 roku, silnik 1.4 60KM i od jakiegoś czasu walczę z następującym problemem. Podczas jazdy gdy wrzucę na luz zdarza się, że obroty zaczynają falować i rosnąć np 1200-1600 następna fala to 1400-1800 kolejna 1600-2000 itp. Po zatrzymaniu pojazdu i upływie ~3 sek obroty momentalnie spadają do ~900 i tak się utrzymują. Dodam, że problem nie występuje za każdym razem i nigdy nie występują na postoju po dodawaniu gazu. Samochód był podłączany był pod kompa który nie wykazał żadnych błędów a wszystkie parametry są w normie(sonda, temperatury, napięcia itp). Silnik krokowy wymieniany a jego gniazdo czyszczone, przepustnica czysta jak nowa. Mam podejrzenia czy te przewody podcisnienia i inne dookoła przepustnicy nie mogą być za to odpowiedzialne? Pozdrawiam i proszę chociaż o podejrzenia - sprawdzę i może pomoże. Pozdrawiam
  10. Dzień Dobry. Być może taki temat był już poruszany na tym forum. Jeśli tak to proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu. Problem polega na tym, że w momencie uruchamiania silnika C14SE Opel Astra F 1.4 173 tyś. km 66KW słychać dziwny dźwięk, który po kilku sekundach pracy silnika znika. Problemu nie ma , gdy silnik jest uruchamiany na ciepło. Byłem w trzech różnych warsztatach i mam 3 różne opinie. 1 - suchy rozrusznik, 2 - problemy ze sprzęgłem (podobno się ślizga - dodam, że sprzęgło wymienione na nowe w kwietniu br), 3 - silnik do wymiany. Proszę o odpowiedź na pytanmie, co jest przyczyną tego stanu rzeczy ? W linku rozruch-wmv.wmv materiał wideo, który prezentuje opisaną usterkę.
  11. Mam taki problem. Odkręciłem wszystkie śruby a misa nie chce zejść. Od strony pasażera mogę włożyć śrubokręt pomiędzy misę a silnik, poruszając nim widzę że trzyma się gdzieś przy skrzyni biegów. Do skrzyni misa jest przymocowana tylko dwiema śrubami na 15 kluczyk tak? Podpowie ktoś co zrobić?
  12. Witam mam pewien problem w mojej asterce,otóż wskazówka od temperatury na desce ledwie przekracza mi niebieskie pole i to nie istotne ile i jak długo jadę(stoję w korku) do tego wydaję mi się iż silnik dostaje zbyt bogatą mieszankę bo strasznie bije benzyną z tłumika i pali troszeczkę za dużo jakn a 1.4 tymbardziej że staram się jeździć raczej oszczędnie a wychodzi mi ok 9-10litrów? szukam przyczyny ,wymieniłem termostat ale to nie pomogło. Czy to może być czujnik temperatury?Pozdrawiam
  13. witam.moja corsa 1.4 8v szarpie na benzynie a na gazie jest ok.wymieniłem pompke paliwa,filtr paliwa,świece ,przewody.szarpanie to występuje w zakresie obr.1000-3000 po przełaczeniu na gaz jest ok.proszę o porady co może być przyczyną.
  14. Witam mam mianowicie taki problem z moją astra. Gdy samochód jest na górce lub zaparkowany na małym wzniesieniu(gdy silnik jest skierowany do dołu) to po kilku godzinach bardzo ciężko go odpalić, gdy stoi normalnie na prostym terenie to nic mu się nie dzieje. Co to może być ??
  15. Witam Wszystkich Panowie mam strasznie upierdliwy problem z moją esterą 93r. Rano ciężko odpala, a jak już odpali to strasznie ją przydusza, ma ogromne problemy z utrzymaniem obrotów. W trakcie jazdy , bo jakoś do pracy muszę dojechać kilka razy zgaśnie zanim się nagrzeje, przy tym nie ma praktycznie w ogóle mocy, nawet jest problem z ruszeniem. jak już się nagrzeje to problem z obrotami w miarę ustaje. Na światłach już nie gaśnie , ale mocy dalej ma zero. Objawy występują częściej po opadach deszczu. Co wymieniłem? -Kable i świeczki w miarę nowe, staram się wymieniać co 10-13 tys. Km -czujnik cieczy chlodzącej, ten niebieski w bloku silnika. -uszczelka pod glowicą byla nie dawno robiona , bo już przeciekala, -cewka i moduł -kopułka również w miarę nowa, paluch też - filtr powietrza paliwa, jak i gazu i benzyny również wymieniane nie dawno -pompa paliwa również nowa, Przebieg 240 tyś., ciśnieni na cylindrach ok, Dodam tylko że objawy są jak i na gazie i na benzynie. wydaje mi się że sęk tkwi w elektryce mojej astery ale niepokoi mnie pierdzący tłumik ale mechanior mówił że to nie aż tak by osłabilo że problem bylby z podjechaniem pod górkę na 1 biegu. Mechanior nie wie za bardzo o co kaman i rece rozklada a za stanie na warsztacie nie chce placić tym bardziej że drobne naprawy potrafie zrobić sam. Proszę o pomoc i dobrą radę , może ktoś miał podobny problem i coś mądrego doradzi. pozdrawiam!
  16. Witam mam problem z moją asterką 1.4 w benzynie. Problem zaczął się od tego ze zostawiłem auto na parkingu i wracam za 15 minut i rozrusznik kreci ale nie odpala w aucie spierdzialo benzyną a pompa chodzila bo ją slyszałem. Wracam za 4 godziny po samochod siadam i od razu odpalil. Jezdzilem przez dwa dni i palil bez problemu dzis wsiadam pojechalem z 10 km wrcam do niego za 2 godziny i taki sam problem jak wczesniej wiec choluje go do domu i probowalem go odpalic w czasie jazdy i odpalil ale po 2 sekundach gasl. Dojechalem do domu i znowu odpalil i chodzi normalnie. Co to moze byc bo juz mi sie nie chce czekac az z laski swojej odpali? Jesli ktos wie co sie dzieje i podzieli sie ze mną tą informacją bede wdzięczny. Pozdrawiam.
  17. Witam wszystkich serdecznie. W październiku kupiłem Astrę F z silnikiem C14SE za grosze, w mechanicznie naprawde przyzwoitym stanie, do niedawna sprawowała sie idealnie, co prawda strzelała co jakis czas na gazie, ale dało sie jechać. Niestety od 2 tygodni wszystko zaczyna sie pieprz**. Zaczeło sie niewinnie- po rozgrzaniu, na gazie wyraznie auto tracilo na mocy, szarpało, ale na benzynie było wszystko bez najmniejszego problemu, jechała jak na swój wiek i moc silnika zadziwiająco dobrze... to był niestety początek. Potem problem pojawiał sie również na benzynie, ale w mniejszym stopniu. Kilka dni temu jazda autem stała sie istnym koszmarem, na benzynie auto praktycznie nie przyspieszało, przy mocniejszym dodawaniu gazu auto wyraznie sie dusiło, pracowało bardzo nierówno i nie na wszystkie cylindry, ale tylko przy dodawaniu gazu/przyspieszaniu..., trzymajac delikatnie pedał gazu auto pracuje poprawnie. Pomyslałem, że zaczne cos z tym robić, więc zacząłem od wymiany swiec- nie pomogło, nastepnie wymieniłem przewody wn- również nic z tego. Stwierdziłem, że może cewka traci swoja moc po rozgrzaniu- wymieniona na nową i rownież bez zmian. Na dzień dzisiejszy jazda na benzynie zarówno na zimnym silniku, jak i na gorącym ogranicza sie do dotykania pedału gazu i oczekiwaniu na przyspieszenie. Na gazie zaś, to jedna wielka strzelanina, nic wiecej. Odłaczałem akumulator na noc, czyscilem silnik krokowy, odlaczalem sonde lambda, zmienialem filtr powietrza, kombinowalem ze swiecami, z kablami, z cewkami... i NIC! Co moze być przyczyną tych problemów? Pozdrawiam, Bartłomiej
  18. Witam. Mam taki problem ze moja astra nie chce odpalic , tak nagle. Przed wczoraj jeszcze normalnie smigalem , lecz wczoraj samochod stal w ogle nie uzywany i dzis rano juz nie pali. Co moze byc tego przyczyna? Pompka dziala bo slychac , krecic? kreci. Wiec o co tu chodzi moze przez ten deszcz gdzies woda sie dostala. Akumulator w porzadku. Swiece sa nowe. Moze cos z przewodami zaplonowymi ? Prosze o pomoc.
  19. Witam wszystkich ,mam pytanie dotyczace jednego czujnika z prawej strony silnika pod aparatem zaplonowym ,znajduje sie on w bloku silnika i nie mam pojecia od czego on jest jesli ktos posiada taka wiedze to prosze o pomoc ,silnik to 1.4i8v astra f cabrio.Dlatego pytam bo nie moge znalesc czujnika temperatury cieczy chlodzacej odpowiedzialnego za wysylanie info do komputera a w opisach na forum co sie doczytalem to w tym miejscu go nie ma albo go nie moge zlokalizowac bo jest slaby dostemp i sie zastanawiam czy to wlasnie nie jest ten z prawej strony jak wczesniej nadmienilem .
  20. Witam, wymieniałem wczoraj rozrząd, czyli pasek, napiniacz i pompe wody.. i po złożeniu wszystkiegio coś jest nie tak, nie pali na jeden cylinder, czyli nie ma mocy... Pomóżcie bo nie wiem co jest grane, świece sa niedawno wymieniane, kable też, kopułka też... i nie wiem co jest grane.
  21. Witam Kolegów, po dolaniu około 1 l petrygo do "koncentratu"(borygo + woda destyl.), zaczęło mi ubywać płynu. Widzę, że kapie ( b. wolno, z prawej strony stojąc przodem do auta ), lecz nie mogę zlokalizować miejsca wycieku. Dodam, że przed dolaniem petrygo układ był szczelny. Proszę o pomoc i pozdrawiam.
  22. witam muszę wymienić przepustnice w corsie b 1.4 si z 94r bo trzyma wysokie obroty szukałem przyczyny mechanior sprawdził na szybko, i stwierdził ze przepustnica, konkretnie to ciągnie lewe powietrze i czujniki sa w stanie opłakanym poklejone jakaś taśma itd jak ruszył te czujniki to obroty się uregulowały na chwile. Mój problem polega na tym ze szukam używki a nie wiem jaka wersje silnika mam nawet czy to jedno punkt czy co tam jest w środku tu zdjęcia silnika na jednym zaznaczyłem na czerwono o które czujniki chodzi http://imageshack.us/a/img89/3983/20120928172mvt.jpg http://imageshack.us/a/img404/37/20120928173.jpg jest jeszcze jeden problem, dziś po przejechaniu jakiś 40 km przy parkowaniu auto zgasło (hmm ) ja do odpalania a tu nic tylko jak by to napisać pyka :uuu: przy tym przygasa mocno żarówka od oświetlenia wewnętrznego auta a kontrolki całkiem gasną akumulator? mógł się rozładować w takiej syt?
  23. witam mam pytanie a mianowicie w mojej astrze 1.4 8v na pełnym wtrysku urwał się wał korbowy a teraz pytanie czy blok silnika będzie pasował od zwykłego 1.4 8v na jednym punkcie wtryskowym ?? proszę o szybko odpowiedz moja astra jest z 96r. model to c14se
  24. Witam, mam astrę f z 93', która fabrycznie nie była wyposażona w sondę lambda ani katalizator (diagności zawsze się dziwią). Ostatnio zacząłem się zastanawiać, jak w sytuacji braku sondy lambda komputer wyznacza dawkę paliwa? Czy ma jakąś specjalną wersje oprogramowania, czy też zamiast sondy lambda jest do kompa podłączone na stałe jakieś napięcie? może mógłbym sobie zamontować sondę? może spadło by spalanie, a na pewno by nie zaszkodziło
  25. Witam na forum. Jestem posiadaczem Opla Corsa 1.4 , 95r. Miałem niedawno przykrą przygodę ze swoim samochodem, mianowicie ktoś chciał go ukraść. Pewnego ranka zastałem swój samochód otwarty, a w nim : zdjęta pokrywa od bezpieczników, do połowy wyciągnięte radio, wyciągnięta lampka na podsufitce. Ogólnie, wyglądało trochę jak próba kradzieży, trochę jak chęć zrobienia rozpierduchy na złość. Teraz nie mogę odpalić nawet swojego auta. Sprawdziłem bezpieczniki - są na miejscach jak powinny, akumulator jest ok. Tymczasem po przekręceniu kluczyka nic się nie dzieje. Nie kręci rozrusznik, nie zapalają się kontrolki. Paliwo jest (chyba że ukradli). Jestem w trakcie poszukiwania taniego elektryka mechanika, ale nie wiem co jeszcze powinienem sprawdzić ? Dodam, że wygląda na to, że obudowa stacyjki nie była ściągana. Jest przykręcona tak samo jak była, przed incydentem. Proszę o pomoc, może uda mi się jakoś samodzielnie naprawić problem. Auto było sprawne w 100% przed tym incydentem.
×

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.