Skocz do zawartości

Znajdź zawartość

Wyświetlanie wyników dla tagów '1.4 8v mpi' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukaj za pomocą tagów

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukaj przy użyciu nazwy użytkownika

Typ zawartości


Forum

  • forum.opel24.com
    • Informacje i ogłoszenia
    • Na każdy temat
  • Porady oraz dyskusje dotyczące poszczególnych modeli Opla
    • Opel Adam - Forum
    • Opel Agila - Forum
    • Opel Ampera - Forum
    • Opel Antara - Forum
    • Opel Astra - Forum
    • Opel Calibra - Forum
    • Opel Combo - Forum
    • Opel Corsa - Forum
    • Opel Frontera - Forum
    • Opel Insignia - Forum
    • Opel Kadett - Forum
    • Opel Meriva - Forum
    • Opel Mokka - Forum
    • Opel Omega - Forum
    • Opel Signum - Forum
    • Opel Sintra - Forum
    • Opel Tigra - Forum
    • Opel Vectra - Forum
    • Opel Vivaro i Movano - Forum
    • Opel Zafira - Forum
    • Pozostałe modele
  • Motoryzacja - ogólnie
  • OPEL24 Riders
  • Porady dla kupujących samochód

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Od tej daty

    Do tej daty


Ostatnia aktualizacja

  • Od tej daty

    Do tej daty


Filtruj po ilości...

Dołączył

  • Od tej daty

    Do tej daty


Grupa podstawowa


Lokalizacja


Inna marka


Silnik


Nadwozie

Znaleziono 1 wynik

  1. Witam wszystkich serdecznie. W październiku kupiłem Astrę F z silnikiem C14SE za grosze, w mechanicznie naprawde przyzwoitym stanie, do niedawna sprawowała sie idealnie, co prawda strzelała co jakis czas na gazie, ale dało sie jechać. Niestety od 2 tygodni wszystko zaczyna sie pieprz**. Zaczeło sie niewinnie- po rozgrzaniu, na gazie wyraznie auto tracilo na mocy, szarpało, ale na benzynie było wszystko bez najmniejszego problemu, jechała jak na swój wiek i moc silnika zadziwiająco dobrze... to był niestety początek. Potem problem pojawiał sie również na benzynie, ale w mniejszym stopniu. Kilka dni temu jazda autem stała sie istnym koszmarem, na benzynie auto praktycznie nie przyspieszało, przy mocniejszym dodawaniu gazu auto wyraznie sie dusiło, pracowało bardzo nierówno i nie na wszystkie cylindry, ale tylko przy dodawaniu gazu/przyspieszaniu..., trzymajac delikatnie pedał gazu auto pracuje poprawnie. Pomyslałem, że zaczne cos z tym robić, więc zacząłem od wymiany swiec- nie pomogło, nastepnie wymieniłem przewody wn- również nic z tego. Stwierdziłem, że może cewka traci swoja moc po rozgrzaniu- wymieniona na nową i rownież bez zmian. Na dzień dzisiejszy jazda na benzynie zarówno na zimnym silniku, jak i na gorącym ogranicza sie do dotykania pedału gazu i oczekiwaniu na przyspieszenie. Na gazie zaś, to jedna wielka strzelanina, nic wiecej. Odłaczałem akumulator na noc, czyscilem silnik krokowy, odlaczalem sonde lambda, zmienialem filtr powietrza, kombinowalem ze swiecami, z kablami, z cewkami... i NIC! Co moze być przyczyną tych problemów? Pozdrawiam, Bartłomiej
Partnerem serwisu: Fabryka kart plastikowych LiderKarty
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.