Gość Kamilo Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Witam wszystkich, jestem posiadaczem astry II, 1.6 8V 85KM Z miesiąc temu dwa razy w ciągu dwóch dni zdarzyła się taka sytuacja, że przy parkowaniu samochodu czyli już przy minimalnej prędkości nagle gasła mi na ok. 2-3 sekundy cała deska rozdzielcza, wyłączał się nawiew i gasło radio. Po upływie tych paru sekund wszystko wracało do normy z tym, że bardzo ciężko kręciło się kierownicą przez jakąś minutę - myślę, że padło wtedy wspomaganie Jako że problem szybko przestał występować, to przestałem o nim pamiętać Teraz kiedy przyszły mrozy sytuacja zaczęła się powtarzać - tym razem gdy auto jest na postoju z włączonym silnikiem obserwuję, że przygasa mi wszystko co kilknaście sekund, ale silnik cały czas chodzi. Po 15 minutach "testów" w końcu zgasł też silnik. Po ponownym odpaleniu było już ok. Dzisiaj rano przy parkowaniu auto nagle wyłączyło się całkowicie - tak jakby ktoś wyjął kabel i nie reagowało na nic, nawet nie próbowało odpalić. Po jakichś trzech minutach znowu wszystko wróciło do normy Gdzie może być problem - czy to tylko kwestia wymiany akumulatora (auto kupiłem używane i nie wiem ile ma już ten akumulator) czy to może być coś poważniejszego? Pozdrawiam   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/35849-astra-ii-16-8v-auto-ga%C5%9Bnie-a-silnik-chodzi/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi