Skocz do zawartości

Czy używał ktoś z Was tego oleju do 1.9 CDTI z DPF???

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Właśnie spełniło się moje marzenie i jestem posiadaczem Asterki ??? Chciałbym w niej wymienić olej, ale nie jestem pewien jaki wybrać. Mam 1.9 CDTI z DPF-em. Wiem jakie normy musi spełnić olej w tym przypadku. Natomiast pytam o konkretny olej. Czy ktoś z Was stosował ten olej w Astrze z filtrem cząrek stałych:

http://allegro.pl/mobil-esp-5w30-504-00-507-00-filtr-czastek-dpf-i1353263682.html

No i jeszcze dla 100% pewności zapytam się czy ten olej odpowiada parametrom wymaganym przez silnik CDTi wyposażony w DPF?

Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

https://forum.opel24.com/topic/36732-czy-u%C5%BCywa%C5%82-kto%C5%9B-z-was-tego-oleju-do-19-cdti-z-dpf/

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Gość zbyszek670

Mam 1.9 CDTI z DPF-em. Wiem jakie normy musi spełnić olej w tym przypadku. Natomiast pytam o konkretny olej. Czy ktoś z Was stosował ten olej w Astrze z filtrem cząrek stałych:

Ale to jest olej do silników z pompo-wtryskiwaczami (grupa VW) ale jak czytałem (ZKP) to w zośkach tez na takich jeżdżą z DPF-em i na castrolach (ja taki mam u siebie)

O kurcze... Nie zwróciłem na to uwagi. Zobaczyłęm jedynie, że normy się zgadzają no i są też też trzy magiczne litery "PDF" ???

W takim razie jaki olejk polecacie to 1.9 CDTi 120 KM z DPF? Będę wdzięczny za konkretne linki np. do allegro.

Pozdrawiam,

Sebastian

Gość zbyszek670

O kurcze... Nie zwróciłem na to uwagi. Zobaczyłęm jedynie, że normy się zgadzają no i są też też trzy magiczne litery "PDF"

W takim razie jaki olejk polecacie to 1.9 CDTi 120 KM z DPF? Będę wdzięczny za konkretne linki np. do allegro.

Słuchaj na ZKP też jeżdżą na tych olejach z grupy VW i ja jak sprawdzałem na swoim opakowaniu mam to samo (ja jeżdżę na castrolu) a tu masz temat;

http://forum.opel24.com/olej-do-opel-vectra-z-dpf-vt50073.htm

Tanatos, odp.krotko olejow przeznaczony do silnikow z pompowtryskiwaczami nie nalezy stosowac do Asterek dth,ja uzywam oleju marki GM,super sie sprawuje,wczesniej mialem mobil i powiem krotko to syf.pozdrawiam

Gość Mariusz_760301

Ciekawe to co piszesz, bo skoro normy i dopuszczenia się zgadzają, to nie widzę przeszkód w stosowaniu olejów o klasach dopuszczalnych i wyższych.

Co do GMa to mam zupełnie odmienne zdanie do Twojego - nie polecam go nikomu.

Gość zbyszek670

Ciekawe to co piszesz, bo skoro normy i dopuszczenia się zgadzają, to nie widzę przeszkód w stosowaniu olejów o klasach dopuszczalnych i wyższych.

Co do GMa to mam zupełnie odmienne zdanie do Twojego - nie polecam go nikomu.

Mariusz_760301, zgadzam się bo jak pisałem wyżej ja jeżdżę na castrolu i to nie pierwszy sezon, przeznaczonym właśnie do silników z filtrem DPF ważne aby specyfikacje się zgadzały.

Gość darek1947

Delikatnie chciałem doszkolić kolegów ze jest ,Olej GM Opel 5W30 DEXOS2 SM/CF C3 DPF FAP Wydaje mi się ze żeby doradzać i wydawać opinie trzeba być na bieżąco z nowościami,

Gość zbyszek670

Delikatnie chciałem doszkolić kolegów ze jest ,Olej GM Opel 5W30 DEXOS2 SM/CF C3 DPF FAP Wydaje mi się ze żeby doradzać i wydawać opinie trzeba być na bieżąco z nowościami,

Ale to jest następca oleju poprzedniej generacji :) a my piszemy o olejach (ich specyfikacje) do silników które były dostępne jak samochód był wyprodukowany :) wybacz ale jak silnik ma najechane 150 czy 200 tys. to co będziesz szukał co roku nowszej generacji oleju :)