Skocz do zawartości

Czy używał ktoś z Was tego oleju do 1.9 CDTI z DPF???

Rekomendowane odpowiedzi

Gość leszek 398

LOTOS QUAZAR C3 5W30 ( podobno bardzo dobry olej )

No podobno podobno :x

Baza PAO + estry z V grupy

Parę osób z innego forum "studiowało" kartę charakterystyki i byli zdziwieni :mg: oczywiście na plus, ale i tak nie chcą testować go na własnym silniku, bo nie wierzą, że to co deklaruje producent, rzeczywiście jest w bańce :x

a jakie oburzenie na forum subaru, gdy przedstawiciel na Polskę podpisał umowę i zaczął oficjalnie rekomendować Lotos :P kojarzony raczej z tanim olejem do tanich samochodów.

choc byloby to 'płynne złoto' to i tak seria quazar się nie wybije......

do tego jeszcze, gdy ktos nie będący w temacie np. na stacji zobacz cene ok. 270zł za 4l http://forum.opel24.com/public/style_emoticons/default/laugh.gif to za te pieniądze będzie wolał kupić niby coś 'bardziej markowego' ;)

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Tanatos, w serwisie opla za olej+wymiana(olej dexos2)przynajmniej we Wroclawiu zaplacilem 200zl :mg:

A czy w tej cenie miałeś wymianę filtra oleju?

Piszecie dziwne rzeczy. Ja wymieniałem w serwisie OpelHaller i ceny przedstawiają się tak.

Usługi

Wymiana filtru powietrza 34zł

Wymiana oleju i filtra 68zł

Materiały :

Olej syntetyczny 5W30 ilość 5l 162,65zł

Filtr oleju 41,33zł

Korek miski oleju 30,42zł

Uszczelka miski oleju 2,12zł

Filtr powietrza 52,02zł

Razem - 393,54zł

Są to dane z faktury. Łobuzy nawet korek potrafili spieprzyć, za który musiałem zapłacić.. Od tego czasu sam wymieniam olej i filtry i nie mam z tym najmniejszych problemów.

LOTOS QUAZAR C3 5W30 ( podobno bardzo dobry olej )

No podobno podobno :mg:

Baza PAO + estry z V grupy

Parę osób z innego forum "studiowało" kartę charakterystyki i byli zdziwieni http://forum.opel24.com/public/style_emoticons/default/laugh.gif oczywiście na plus, ale i tak nie chcą testować go na własnym silniku, bo nie wierzą, że to co deklaruje producent, rzeczywiście jest w bańce :P

Kupując Mobil, Castrol , tak naprawde kupujesz Lotos z dodatkami Mobila lub Castrola, chyba Shell takze jest produkcji Lotosu ...

CO sie tyczy Lotos Quazar . jest to rzeczywiscie dobry olej, ale z cena przegieli pałe dlatego umoczą ... ciezko bedzie znalezc amatora kto zapłaci 200 zł za Polski olej, nawet jesli jest dobry ...Zwykły Kowalski gdy widzi napisa LOTOS ... automatycznie przesunie reke na Mobil a gdy zobaczy cene ... to sie przewróci ;) z pewnoscia w polskiej rafinerji nauczyli sie blendowac dobre oleje , robia to juz tyle lat dla światowych producentów .. ale zapomnieli że smród ciagnie sie pogaciach latami ... wiec lotos narazie jest Beee ...

Tanatos, w serwisie opla za olej+wymiana(olej dexos2)przynajmniej we Wroclawiu zaplacilem 200zl :x

A czy w tej cenie miałeś wymianę filtra oleju?

Piszecie dziwne rzeczy. Ja wymieniałem w serwisie OpelHaller i ceny przedstawiają się tak.

Usługi

Wymiana filtru powietrza 34zł

Wymiana oleju i filtra 68zł

Materiały :

Olej syntetyczny 5W30 ilość 5l 162,65zł

Filtr oleju 41,33zł

Korek miski oleju 30,42zł

Uszczelka miski oleju 2,12zł

Filtr powietrza 52,02zł

Razem - 393,54zł

Są to dane z faktury. Łobuzy nawet korek potrafili spieprzyć, za który musiałem zapłacić.. Od tego czasu sam wymieniam olej i filtry i nie mam z tym najmniejszych problemów.

O matko i córko ponad 100 zł sama robocizna ... ceny z kosmosu ...

Filtr Knecht , ktory jest o klase lepiej wykonany od filtra GM , kosztuje 40 zł ..

W ASO , leją teraz GM -dexos2 , ktory na Allegro kosztuje 95 zł z dostawą do domu ..

scaliłem posty,reg.&5.4./zbyszek670

Witam

Podepnę sie pod temat, zeby nie zakłądać nowego:

- czytam, czytam i zgłupiałem; kuiłem Astre 1.7CDTI 2005 z Belgii (chyba bezDPF bo ma 1.2 na tabliczce) - nie wiem czym zalana. Wzasadzie nastawiałem sie, ze wleje albo GM Dexos2 albo jakiegoś Motula 8100, ale teraz to już nie wiem.

Powiedzcie mi, prosze, jaki olej zalać?

Na prawdę już mam taki mętlik w głowie z tymi olejami ....

Kazdy Olej ze specyfikacja DEXOS2 tak jest najprosciej

MOTUL Specific dexos2 5W-30

Millers XF Longlife C3 5w30

LIQUI MOLY TOP TEC 4600 5W-30

GM-Dexos2 ...

Jesli niemasz DPF a chcesz dla silnika i turbiny dobrze to 5w-40 , na lato jak znalazł

OStatnio pojawiły sie na ALlegro Oleje AMSOLI .. to klasa w klasie, OLEJE Z USA .. pełny syntetyk na bazie PAO. TUTAJ

i to jest to czym zaleje swoja astre na Lato ... :beer: . nie rolewany w Poslce , trzba tylko sprawdzic sprzedawce, mieszka w wawie wiec sie pofatyguje do niego osobiscie, coby potem sie nieokazało ze to pan. Kazio ktory leje Mineralnego lotosa za 40 zł do baniek ...

A czy np taki MOTUL mógł by być?

On niby ma aprobaty GM LL-B-025 ale nie ma tego Dexos 2 - czy taki może być?

Bo ja w sumie chyba nie mam DPF'a (jutro sie zapytam w ASO zeby być pewnym na 100%, choć tak mi sie wydaje, ze pod spodem nie widziałem niczego w ukłądzie wylotowym poza katalizatorem i dwoma tłumikami), to może rzeczywiscie 5W40? Jaki polecanie, jeśli można spytać? MOTUL 8100 5W40 X-CESS był by ok?

Tak spokojnie birze tego Motula,

TUTAJ jest w dobrej cenie . Tylko nie wiem czy nie za dobra... czy to przypadkiem jakis szwindel nie jest , ale ten Olej jest DObry .

Ok, dzięki.

Jak jutro się upewnie na 100% w ASO ze nie mam DPF to go kupię. TUTAJ tez jest w podobnej cenie, więc pewnie za taką kasę mozna go sprzedawać.

Dzięki.

• 3 tygodnie później...
Gość jacko323

Witam normalnie jak to wszystko czytam to mam kompletny mętlik w głowie :beer: w czwartek kupiłem olej CASTROL EDGE 5W30 niskopopiołowy C3 504 00/ 507 00 gość w sklepie taki mi polecił i teraz zachodze w głowe czy czasami go nie zwrócić [jeszcze go nie wlałem] :beer::drunk::drunk:

jacko323, jesli nie masz zamiaru robic na nim przebiegow rzedu np.30000km rocznie to mozesz go zalac,generalnie to wszyskie oleje na naszym rynku to te same niby oleje.Pamietac nalezy o tym zeby nie robic na nich po 30tys.km nawet jesli to sa tzw.oleje longlife.Jesli zalezy Ci naprawde na super oleju zapytaj tam gdzie robia tuningi,ponoc jest importer ktory sprowadza juz takie oleje z USA,ale koszt za 1litr ponoc ponad 120-150zl,ale to sa oleje a nie plyny smarujace :beer: pozdrawiam